Tensiune în India, după ce Șeful Federației de Lupte a fost acuzat de hărțuire sexuală

Ultima actualizare:

sportivă indiană l-a acuzat pe atât pe Șeful Federației Indiene de Lupte, cât și pe alți antrenori cum că au hărțuit sexual mai multe sportive de-a lungul timpului, relatează BBC, conform Ziare.com.

Tensiune în India, după ce Șeful Federației de Lupte a fost acuzat de hărțuire sexuală
Tensiune în India, după ce Șeful Federației de Lupte a fost acuzat de hărțuire sexuală

Cel puțin 10 luptătoare i-au spus sportivei Vinesh Phogat că au fost agresate sexual de președintele WFI,  Brij Bhushan Singh. Tinerelor le este teamă să dezvăluie cele întâmplate din cauză că antrenorii au notorietate în țară, iar această turnură s-ar putea întoarce împotriva lor, mai ales că unii antrenorii care le-au hărțuit sunt prezenți în taberele naționale. Acestea și-au manifestat nemulțumirea față de conducerea federației și față de antrenorii lor la protestul organizat în India contra WFI.

Phogat a spart gheața cu acuzațiile făcute datorită faptului că a mai avut experiențe neplăcute privind stereotipurile de gen, iar ea a reușit să treacă peste și a vrut să își ajute coechipierele în lupta pentru nedreptate.

Miercuri a fost organizat un protest în capitala Indiei, Delhi, împotriva WFI, unde sportiva a făcut acuzațiile contra președintelui federației.

Vinesh Phogat alături de alte luptătoare au susținut că nu vor mai participa la turneele internaționale atâta timp cât Brij Bhushan Singh se află încă la conducere.

Federația Indiană de Lupte a primit termen de trei zile de la Ministerul Sportului din India, timp în care poate să răspundă acuzațiilor contra acesteia. Vinesh Phogat a declarat în timpul protestului că unii dintre antrenorii federației, care participau chiar și la taberele naționale de antrenament, „hărţuiau sexual femeile luptătoare de ani de zile”.

Deși ea nu se numărară printre victimele hărțuirii, a mărturisit că știe „cel puţin de la 10 până la 20 de fete din tabăra naţională care au venit să-mi spună poveştile lor. Le este frică din cauza trecutului lor. Nu sunt capabile să lupte împotriva lor pentru că sunt puternici antrenorii. Lupta este singurul nostru mijloc de existenţă şi nu ne lasă să o exercităm. Singura noastră opţiune este să murim. Aşa că măcar atât să facem înainte de a muri”.

Cine este sportiva Vinesh Phogat?

Phogat este o luptătoare profesionistă foarte renumită în India care deține o mulțime de medalii, fiind câștigătoarea competițiilor precum, Jocurile Asiatice, Campionatele Mondiale și Jocurile Commonwealth. Ea are 28 de ani și a afirmat că de-a lungul timpului s-a confruntat cu remarci sexiste, dar a fost puternică și a reușit cu brio să depășească obstacolele de acest fel, reușind să își clădească o carieră de success în lumea sportului.

Președintele WFI a răspuns la acuzații

"Spune cineva că WFI a hărţuit sexual o luptătoare? Doar Vinesh a spus asta. În ziua în care o luptătoare vine şi spune că a fost hărţuită sexual, atunci pot fi spânzurat", a răspuns Brij Bhushan Singh acuzațiilor aduse.

El a refuzat să demisioneze spunând că „nu există adevăr în acuzaţiile aduse”.

Până la rezolvarea situației, tabara națională de lupte feminine din această sătămână a fost anulată de către autoritățile sportive din India.

Pe lângă președintele WFI, Singh  este şi deputat al Partidului Bharatiya Janata (BJP), care se află la guvernare în Uttar Pradesh, localizat în nordul Indiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net