Tinerii care s-au căsătorit în prima zi de război își petrec luna de miere luptând pentru Ucraina

La doar câteva ore după nunta lor din 24 febriarie, prima zi a invaziei rusești, Yaryna Arieva și Svyatoslav Fursin au îmbrăcat hainele de război ca să apere Ucraina. Cu veste de camuflaj și armele în mână, cei doi au vorbit la CNN despre luna lor de miere pe baricade.

image

Cei doi ar fi trebuit să se căsătorească în luna mai, dar au devansat totul și și-au jurat credință veșnică joi, 24 februarie, în prima zi a invaziei rusești în Ucraina, pentru ca, numai câteva ore mai târziu, să se alăture rezistenței ucrainene.

Yaryna Arieva și Svyatoslav Fursin i-au dezvăluit reporterului CNN cum e să-și petrească luna de miere într-un oraș asediat și pregătiți la orice oră să folosească arma împotriva trupelor ruse care le invadează patria.

„Este greu de înțeles această nouă realitate pe care o avem”, a spus Arieva, care este originară din Kiev.

Tânăra a mărturisit că în prima zi de primăvară, tradiția din Ucraina este să se semene floarea soarelui. Nimeni nu face însă acest lucru acum. Cei car enu au apucat să părăsească țara sunt pregătiți să o apere cu prețul vieții.

Yaryna Arieva: ”Nimeni nu spune că vom pierde, nimeni nu plânge”

„Nimeni de aici nu spune că vom pierde. Nimeni nu plânge. Toți aici credem că vom câștiga. Totul este doar o chestiune de timp. Așadar, sunt foarte fericit să văd această mare de oameni, cu adevărat pregătiți să lupte. Fiind gata să omoare pentru pământul lor. Neavând nicio îndoială cu privire la faptul că vom învinge în acest război”, a spus ea.

Soțul ei, Fursin, originar din orașul Liov, a declarat că „oamenii vor întotdeauna să fie liberi. Acești oameni sunt gata să lupte pentru libertatea lor”.

Plecând în misiuni de luptă, el este îngrijorat pentru siguranța familiei sale – soția, părinții și sora lui – dar a spus că „va face totul pentru a-i proteja”.

Arieva a spus că lucrează în fiecare zi și, deși „este greu să aștept ca soțul meu să se întoarcă din misiunile de luptă”, toți se ajută între ei.

"Viața aici este diferită, dar este viață. Oamenii glumesc și râd. Este foarte interesant de văzut. Este un alt tip de viață, care s-a schimbat odată cu începutul războiului, dar asta este viața", a spus ea.

Cuplul a solicitat comunității internaționale să ajute Ucraina cu bani, alimente, arme și asistență medicală și să pună mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

Fursin a spus că speră că în curând va putea să-și adune familia și prietenii „toți într-un singur loc și să bea un pahar bun de vin”. Și să le spună tuturor: „Hai, războiul s-a încheiat, noi am câștigat”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
FotoJet (2) jpg
image png
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg