Un bărbat din Ungaria a găsit bucăţi de sticlă într-un borcan cu zacuscă produsă în țara noastră. A fost activat sistemul european de alertă alimentară

O alertă alimentară gravă a fost declanșată în Ungaria după ce un consumator a găsit bucăți de sticlă într-un borcan cu zacuscă produsă în România. Descoperirea a fost raportată autorităților maghiare, care au acționat imediat pentru retragerea lotului din comerț.

Zacuscă. Foto: arhiva.
Zacuscă. Foto: arhiva.

Un bărbat a descoperit bucăți de sticlă într-un borcan de zacuscă cu fasole

În dimineața zilei de 16 aprilie, autoritățile sanitare veterinare din Ungaria au transmis o notificare oficială către autoritățile române cu privire la un incident deosebit de grav. Un consumator, după ce a achiziționat un borcan de zacuscă cu fasole, a descoperit cu surprindere și îngrijorare fragmente de sticlă în interiorul produsului. Alarmat de această descoperire neașteptată, consumatorul a raportat imediat situația autorităților sanitare, declanșând astfel un lanț de acțiuni urgente. În urma semnalului de alertă, autoritățile sanitare au inițiat o anchetă amănunțită pentru a investiga circumstanțele acestui incident alarmant și pentru a evalua gradul de pericol asociat consumului acestui produs contaminat.

Riscul pentru sănătatea sau viața consumatorului este mare

Pe baza investigațiilor întreprinse, s-a ajuns la concluzia că expunerea la riscul prezentat de acest produs reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătatea și siguranța consumatorului, impunând astfel necesitatea imediată a retragerii lotului în cauză de pe piață. În plus, gravitatea situației a determinat activarea sistemului european de alertă alimentară, garantând astfel că informațiile privind pericolul asociat acestui produs sunt comunicate și către celelalte state membre ale Uniunii Europene, pentru a se asigura protecția colectivă a consumatorilor europeni.

Siguranța alimentară este o prioritate majoră

Este important de menționat că siguranța alimentară este o prioritate majoră, iar astfel de incidente sunt tratate cu maximă seriozitate de către autorități. Consumatorii sunt îndemnați să fie vigilenți în privința produselor pe care le achiziționează și să raporteze orice problemă sau neconformitate la autoritățile competente pentru a se asigura că măsurile adecvate sunt luate pentru protejarea sănătății publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Vama Veche, în anii trecuți de 1 Mai jpeg
miez nuca nuci jpeg
avion pexels jpg
Femeie insarcinata FOTO Shutterstock jpg
sosoaca jpeg
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net