Un bărbat susține că de 12 ani doarme doar 30 de minute pe noapte. Secretul care îl ajută să nu fie obosit

Un japonez în vârstă de 40 de ani a uimit o lume întreagă, după ce a dezvăluit că doarme doar 30 de minute pe noapte. Bărbatul care lucrează ca antrenor de fitness spune că și-a obișnuit organismul astfel, pentru a-și prelungi durata de viață.

Un japonez susține că doarme doar 30 de minute pe noapte / Foto: Pixabay
Un japonez susține că doarme doar 30 de minute pe noapte / Foto: Pixabay

Daisuke Hori, bărbatul din Japonia a dezvoltat un obicei de mai bine de 12 ani. Acesta își antrenează atât mintea, cât și corpul pentru a dormi maxim 45 de minute pe noapte. Mai mult, el susține că nu resimte deloc oboseala și că rămâne activ în permanență, consumând cafea.

„Dacă faci sport sau bei cafea cu o oră înainte de masă, poți păcăli amorțeala”, a mărturisit japonezul, potrivit unei publicații din China, citată de New York Post.

„Beneficii mai mari dintr-un somn de calitate decât dintr-unul lung”

Daisuke Hori este antrenor și locuiește în Osaka, iar recent a participat la competiția care desemnează persoanele cu cel mai atletic corp din Japonia. Pentru a avea timp să practice cât mai multe activități pe timpul zilei, acesta și-a scurtat drastic programul de somn de mai bine de un deceniu, considerând că este mai importantă calitatea somnului, decât cantitatea lui.

„Oamenii care au nevoie de concentrare susținută în munca lor își trag beneficii mai mari dintr-un somn de calitate decât dintr-unul lung. De exemplu, doctorii și pompierii au perioade de odihnă scurte, dar mențin o eficiență ridicată”, a mărturisit el.

Daisuke a instruit mii de oameni în acest sens și i-a învățat cum să doarmă mai puțin și eficient. Astfel, unul dintre elevii săi a ajuns să doarmă doar 90 de minute pe noapte.

O zi obișnuită din viața japonezului a fost prezentantă chiar la TV, unde a demonstrat că doarme doar 26 de minute, iar ulterior s-a trezit fără nicio problemă, activ și plin de energie. De asemenea, Daisuke a servit micul dejun, a făcut exerciții sportive, iar ulterior a mers la serviciu.

„Îmi e greu să cred, pare imposibil”

Un medic din Statele Unite ale Americii, de la Institutul de Somn a devenit suspicios după ce a aflat mărturisirile japonezului.

 „Îmi e greu să cred, pare imposibil. Nimeni nu știe exact de ce dormim, dar se știe că privarea de somn cauzează efecte extrem de negative pentru minte și corp. Lipsa continuă de somn duce la moarte. Privarea de somn este considerată o formă de tortură de Convenția de la Geneva. Un om nu poate funcționa corect fără un timp adecvat de somn. Mă îndoiesc de povestea acestui domn și cu siguranță nu-i va crește speranța de viață", a declarat dr. Thomas Kilkenny.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
dig vaslui jpg
trandafiri, freepik jpg
vladimir putin gettyimages jpg
neil cox j antic nud biciclisti profimedia (3) jpg
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net