Un nou război? Turcia a ieșit la atac și a bombardat o țară vecină!

Ultima actualizare:

Turcia recaționează dur, după atentatul terorist din Istanbul, în urma căruia au decedat șase persoane. Cel puţin 12 persoane au fost ucise după ce atacurile aeriene turceşti au lovit ţinte kurde din nord-estul Siriei, duminică, 20 noiembrie.

Turcia a lansat un bombardament masiv asupra unor ținte din Siria. Foto generic.
Turcia a lansat un bombardament masiv asupra unor ținte din Siria. Foto generic.

Operaţiunea aeriană „Claw Sword”

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a informat că 25 de atacuri aeriene au vizat poziţii aflate sub controlul Forţelor Democratice Siriene (SDF), conduse de kurzi, în zonele rurale din Kobane şi Alep, anunță Adevărul.

OSDO, cu sediul în Marea Britanie, care de 11 ani documentează războiul civil din Siria, a raportat că în aceste raiduri au fost lovite şi poziţii ale armatei siriene şi că au murit cel puţin 12 persoane, inclusiv membri SDF şi soldaţi ai armatei siriene.

Şeful SDF, Mazloum Abdi, a scris pe Twitter că atacurile constitue o ameninţare pentru întreaga regiune. „Acest bombardament nu este în favoarea niciunei părţi. Facem toate eforturile pentru a evita o catastrofă majoră. Dacă izbucneşte războiul, vor fi afectaţi toţi", a scris el.

Ministerul Apărării al Turciei a anunţat, duminică, că a lansat operaţiunea aeriană „Claw Sword” în nordul Irakului şi al Siriei, regiuni „utilizate ca baze de teroriştii kurzi”, transmite AFP.

Avioanele au decolat de la bazele lor, operaţiunea aeriană a început”, a transmis ministerul într-un comunicat, la o săptămână după atentatul comis pe o stradă comercială din centrul Istanbulului, din zona Taksim. 

Operaţiunea aeriană a fost întreprinsă „în conformitate cu drepturile de legitimă apărare ce decurg din articolul 51 al Cartei Naţiunilor Unite, pentru a elimina atacurile teroriste din nordul Irakului şi al Siriei, a asigura securitatea frontierelor şi a elimina terorismul de la sursă”, a adăugat ministerul turc.

În cursul nopţii, ministerul a postat pe Twitter următorul mesaj: „A sosit ceasul pentru a da socoteală! Ticăloşii vor fi traşi la răspundere pentru atacurile lor perfide. Cuiburile terorii sunt distruse de lovituri de precizie”, a adăugat el, fără alte detalii despre ţintele vizate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net