Un obiect decorativ din curtea unui cuplu s-a dovedit a fi o bombă de 29 de kg! „Nu am închis un ochi toată noaptea”

Ultima actualizare:

Poate că mulți dintre noi am mai auzit despre diferite obiecte extrem de bizare, folosite drept ornamente de grădină. Însă un cuplu din Marea Britanie a șocat pe toată lumea, după ce și-au „înfrumusețat” curtea cu o bombă mai veche de un secol!

Bomba a fost luată de autorități / foto: bbc.com
Bomba a fost luată de autorități / foto: bbc.com

Sian și Jeffrey Edwards au o casă frumoasă în Milford Haven, Pembrokeshire (Țara Galilor). Însă nici priveliștile frumoase din jur și nici florile din curte nu au atras atenția oamenilor, ci un anume obiect decorativ care s-a dovedit a fi un pericol uriaș atât pentru cei doi, cât și pentru vecinii lor. Potrivit celor de la adevarul.ro, bomba din curte ar data de la finalul secolului XIX, fiind vorba despre un proiectil naval de 29 de kilograme.

Se pare că cei doi credeau că este o bombă „falsă”, fără încărcătură. Ba chiar, prorpietare a povestit că lovea bomba cu mistria, pentru a o curăța de pământul care se punea pe ea după ce se ocupa de grădinărit. În cele din urmă, obiectul a fost observat de către un ofițer de poliție, care le-a spus celor doi că trebuie să anunțe Ministerul Apărării.

Și-au decorat curtea cu o bombă de 29 de kg

O oră mai târziu, polițistul i-a informat pe cei doi că o echipă de geniști urma să ajungă a doua zi. Familia Edwards a petrecut o noapte plină de stres, mai ales când au fost anunțați că întreaga stradă va fi evacuată. „Nu am închis un ochi toată noaptea. Ne-a dat peste cap”, a spus capul familiei. „Le-am spus celor de la dezamorsare nu părăsim casa, rămânem aici. Dacă se ridică, vom urca și noi odată cu ea”, a mai declarat acesta.

Se pare că testele au arătat că bomba era activă, însă nu avea o încărcătură foarte mare. Spre nemulțumirea familiei Edwards, proiectilul a fost dus la o carieră dezafectată și detonat. „A fost un vechi prieten. Îmi pare atât de rău că bietul bătrânel a fost spulberat”, a spus Edwards.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net