Un politician american, investigat pentru că a întreținut relații cu o minoră, acuză femeile care sunt pro-avort că sunt "grase și urâte"

Matt Gaetz (40 de ani), membru al Congresului din Florida (SUA), care a fost pus sub investigare sub suspiciunea că a întreținut relații intime cu o minoră, a lansat un atac verbal la adresa femeilor care susțin avortul.

Matt Gaetz este împotriva drepturilor femeilor la avort
Matt Gaetz este împotriva drepturilor femeilor la avort

Foto: Getty Images

El a spus că acestea sunt "prea grase și prea urâte" pentru a rămâne însărcinate. De asemenea, politicianul a spus că ar trebui să existe amenzi pentru femeile care susțin drepturile la avort, potrivit Vainity Fair.

Citește și: Încă o decizie controversată iscă scandal în Polonia. Autoritățile vor să înregistreze toate femeile însărcinate

"De ce femeile cu cea mai mică probabilitate de a rămâne însărcinate sunt cele mai îngrijorate de avort?"

În prezent investigat pentru că ar fi plătit femei pentru sex și, separat, că s-ar fi culcat cu o minoră, politicianul din Florida a scris pe contul său de Twitter următorul mesaj: „Câte dintre femeile care se unesc împotriva răsturnării Roe v. Wade sunt mileniale supra-educate și neiubite de nimeni, care se întorc cu tristețe de la proteste la o cină singuratică la microunde cu pisicile lor?".

Vezi și: Unei femei i s-a făcut avort la lumina telefonului

La sfârșitul săptămânii trecute, Matt Gaetz a spus unei camere pline de adolescenți și tineri adulți că orice femeie care susține drepturile de reproducere este "prea urâtă și prea grasă" pentru a fi dorită de vreun bărbat. 

„Ați urmărit aceste mitinguri pro-avort și pro-crimă? Oamenii sunt pur și simplu dezgustători. Dar de ce femeile cu cea mai mică probabilitate de a rămâne însărcinate sunt cele mai îngrijorate de avort? Nimeni nu vrea să te impregneze dacă arăți așa. Acești oameni sunt odioși pe dinăuntru și pe dinafară. În loc să facă asta, ar trebui să se apuce de sport și de mâncat salate", a mai spus politicianul în discursul său. 

Află mai multe despre: Avortul spontan. Simptome și cauze

După răsturnarea Roe v. Wade, statele americane au început să interzică avortul, în pofida protestelor femeilor din întreaga țară. Legea din Florida interzice avorturile după 15 săptămâni, cu excepții atunci când procedura este necesară pentru a salva viața gravidei, pentru a preveni rănirea gravă sau dacă fătul are o anomalie fatală. Cu toate acestea, nu permite avortul în care sarcinile au fost cauzate de viol, incest sau trafic de persoane.

Citește și: Ce cauze au pierderile repetate de sarcină

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net