Un tanc rusesc a trecut peste mașina unui civil. Salvarea miraculoasă a acestuia

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Vineri, trupele Federației Ruse au intrat în capitala Ucrainei, Kiev, înaintând pe străzile și bulevardele orașului, o vehicul militar blindat, aparținând armatei Rusiei, a fost observat trecând peste mașina unui civil.

tanc

Un tanc al Federației Ruse a fost surprins de civili trecând cu șenilele peste mașina unui civil, în capitala Ucrainei, Kiev. În urma evenimentului, bârbatul a fost scos dintre fiarele mașinii și a supraviețuit, dar informația nu este confirmată din surse oficiale, ci doar din mărturiile civililor. 

Cum s-a întâmplat totul?

Russian tank driving over car in Kyiv. The shocked elderly man survived & further videos show a group of young men pulling him from the remains of his vehicle. Reports of Russian special forces wearing Ukrainian uniforms in the capital pic.twitter.com/R3l9uANiAm

— Dr Robert Bohan Artist (@RobertBohan) February 25, 2022

În clipurile transmise de civili pe rețelele sociale, se poate observa cum blindatul își schimbă brusc direcția de mers, intrând intenționat într-o mașină a unui civil, punându-i în pericol viața. Acest fapt este considerat o crimă de război și contravine Convenției de la Geneva.

На Оболони в Киеве военная техника переехала машину. pic.twitter.com/Jr5atWtxIZ

— Сергей из Киева. (@SergUA63) February 25, 2022

Chiar dacă evenimentul pare incredibil, nu e primul caz în care un tanc rusesc a pus viața unui civil în pericol. Anterior, un tanc a fost surprins într-o suburbie din Ucraina trecând peste mașinile în care erau civili.

De asemenea, nu doar forțele tereste sunt răspunzătoare pentru crime de război. Mai multe videoclipuri ce au apărut în spațiul virtual au surprins avioane de luptă atacând casele în care erau civili. Mai multe surse indică, de asemenea, că și un spital a fost victima unor atacuri aeriene ale Federației Ruse.

"Pentru a intimida populaţia Ucrainei, inamicul alege tot mai mult să distrugă infrastructură civilă şi locuinţe", a precizat Statul Major într-un postare pe Facebook, potrivit Adevărul.ro

Joi, 24 ianuarie, armata Federației Ruse a invadat Ucraina, reprezentând primul conflict militar de o asemenea intensitatea din ultimii 70 de ani pe continentul european. Sub pretextul „menținerii păcii” și a „de-nazificării” Ucrainei, Vladimir Putin a declarat război țării în urma unui discurs de aproximativ 40 de minute.

Citește și Război în Ucraina. Explozii în Kiev. 137 de morți și peste 300 de răniți

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net