Accident feroviar îngrozitor în Bacău! Doi tineri au murit după ce au intrat cu mașina într-un tren cu 30 de călători

Un accident grav s-a produs vineri după-amiază în comuna Dofteana, județul Bacău, atunci când un tren în care se aflau 30 de călători a intrat în coliziune cu o mașină.

Doi tineri au murit în urma impactului / foto: ISU Bacău
Doi tineri au murit în urma impactului / foto: ISU Bacău

Incidentul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată și a implicat un autoturism condus de o tânără de 26 de ani din orașul Dărmănești.

Conform informațiilor furnizate de IPJ Bacău, șoferița nu s-ar fi asigurat la trecerea la nivel, semnalizată corespunzător cu indicatoare rutiere, fiind surprinsă de trenul de persoane Mărășești-Miercurea Ciuc.

În urma impactului, conducătoarea auto și un pasager în vârstă de 27 de ani au fost încarcerați și au fost scoși din mașină în stare de inconștiență. Din păcate, medicii nu au reușit să salveze viața acestora, ambii decedând în urma evenimentului rutier.

Conducătorul trenului nu băuse alcool

Conducătorul trenului, în vârstă de 45 de ani și originar din județul Vrancea, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, i-au fost prelevate mostre biologice de sânge conform procedurilor legale. În urma tragediei, s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a emis un comunicat în care a confirmat că evenimentul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată între stațiile Dofteana Bacău și Valea Uzului, iar trenul Regio 5207 a lovit autoturismul în jurul orei 16:45.

Se menționează că pasagerii și personalul feroviar nu au suferit răni, însă au fost înregistrate victime în rândul pasagerilor din mașină.

Tinerii nu au putut fi salvați

Trenul Regio 5207 rămâne oprit la locul accidentului până la finalizarea cercetărilor, iar trenul Regio 5212 staționează în Valea Uzului până la redeschiderea liniei, dat fiind că între stațiile Dofteana Bacău – Valea Uzului există o linie simplă de cale ferată.

În urma eforturilor depuse de echipajele medicale, s-a confirmat decesul a două persoane, o femeie de 26 de ani și un bărbat de 28 de ani. Polițiștii au demarat investigațiile pentru a stabili împrejurările exacte ale producerii accidentului.

La locul incidentului, echipajele de intervenție continuă să lucreze pentru degajarea autoturismului și reluarea traficului feroviar, în timp ce traficul este blocat în prezent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net