Anchetă la Spitalul Pantelimon! Mai mulți pacienți au murit în condiții suspecte la secția ATI. „Care dintre noi ar putea face așa ceva?”

Ultima actualizare:

O anchetă a fost demarată la Spitalul Sfântul Pantelimon, din Capitală, după ce 20 de pacienți au murit în condiții suspecte, în ultimele zile, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI).

Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon / foto: Google Street View
Anchetă la Spitalul Sfântul Pantelimon / foto: Google Street View

O sesizare a ajuns în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, după ce mai mulți pacienți internați la Spitalul Sfântul Pantelimon, în condiții suspecte, în perioada 4 – 7 aprilie. Aceștia erau internați la ATI, iar conducerea spitalului deja a delcarat că va fi la dispoziția organelor de anchetă. În plus, o anchetă proprie va fi demarată de către spital, pentru a afla cu exactitate ce a condus la această tragedie fără margini.

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat că știe despre ancheta începută de procurori, iar pe lângă eforturile acestora, el va trimite și Corpul de Control la spital, pentru a verifica acuzațiile aduse. Conform Antena 3 CNN, se pare că pacienții ar fi murit după ce le-ar fi fost redusă, în mod intenționat, doza de noradrenalină. Acest medicament este folosit la creșterea și menținerea tensiunii arteriale pe termen scurt, în situații speciale, cum ar fi stop cardiac, septicemie, transfuzii de sânge, ori reacții la late medicamente.

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control

„Au mai fost sesizări despre activitatea spitalului în cursul acestei săptămâni. Eu am trimis Corpul de Control ca urmare a acestor sesizări. Este prevăzută această activitate în programul direcţiei de specialitate. Chestiunea aceasta cu val de morţi şi aşa mai departe, totuşi astea sunt lucruri care trebuie constatate, nu trebuie doar declarate.”, a spus, conform sursei citate, Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, plângerile nu au venit din partea pacienților, ci a unor angajați de la spital.

„Nu au fost plângeri de la pacienţi, ci plângeri ale unora dintre angajaţii de acolo, de la spital. Sunt plângeri care trebuie verificate, nu îmi place să comentez decât după ce le verific, pentru că hârtia poate să cuprindă foarte multe afirmaţii, însă ele trebuie verificate şi dacă se dovedesc adevărate, sigur, se pot lua măsuri.”, a mai explicat acesta.

Reacție de ultimă oră de la Spitalul Pantelimon

Într-o intervenție la Antena 3 CNN, șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon a vorbit despre acest subiect controversat. 

„Nu am date concrete despre ce asistente au vorbit, dar nu cred că vreun medic anestezist din echipa mea sau din oricare alt spital ar putea face așa ceva. Să omoare voluntar un pacient. Avem 25 de paturi în terapie, dar întotdeauna avem un surplus de pacienți care rămân în UPU pentru că nu au locuri”, a spus medicul Florina Pompilian, șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon.

„Administrarea noradrenalinei este clar controlată. Există documente medicale, fișe înregistrate. Medicul specifică cât trebuie administrat. Cea care manevrează substanțele este asistenta. Discuția a fost în comun și am spus că nu se poate așa ceva! Care dintre noi ar putea face așa ceva? Toate asistentele sunt stupefiate de o astfel de știre", a mai precizat șefa secției ATI de la Spitalul Pantelimon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net