Anunț important pentru români. Trei bănci dispar în 2024, iar mii de clienți vor fi afectați

În cursul acestui an, trei bănci se pregătesc să iasă de pe piața din România, fie prin fuziune, fie prin preluare din partea altor instituții financiare. Aceste mișcări ar putea afecta mii de clienți.

În cursul acestui an, trei bănci se pregătesc să iasă de pe piața din România / foto: Pixabay
În cursul acestui an, trei bănci se pregătesc să iasă de pe piața din România / foto: Pixabay

În 2022, o bancă bine-cunoscută din țară a fost vândută, iar acum, în 2024, alte trei unități bancare se pregătesc să părăsească piața financiară din România, fie prin fuziune, fie prin preluare. Aceste informații sunt deosebit de relevante pentru clienții care aveau conturi la aceste bănci.

Una dintre băncile implicate în aceste schimbări este First Bank, unde 99,98% din acțiuni au fost achiziționate de către Grupul Intesa San Paolo Bank de la fondul american de investiții JC Flowers.

Potrivit BNR, Intesa Sanpaolo Bank este prezentă în România ca bancă universală încă din 1996. La finalul anului 2022, aceasta deținea o cotă de piață de 1,09%, ușor sub cea de 1,10% pe care o avea First Bank în aceeași perioadă.

Alpha Bank România se retrage

De asemenea, Alpha Bank România se pregătește să se retragă de pe piața locală, după decizia Alpha Services and Holdings și UniCredit de a fuziona UniCredit Bank Romania și Alpha Bank Romania, conform informațiilor de pe fanatik.ro.

Această fuziune va conduce la formarea celei de-a treia bănci ca mărime în întreaga țară, evaluată în funcție de activele totale, conform economica.net. Finalizarea acestei tranzacții este planificată pentru 2024.

În plus, OTP Bank va ieși de pe piața din România în 2024, urmând să fie achiziționată de Banca Transilvania.

Ce alte instituții au fost preluate de Banca Transilvania

Banca Transilvania a avut o serie de achiziții în trecut, inclusiv Volksbank România, Bancpost și Idea Bank. OTP Bank, cu active de aproximativ 20 de miliarde de lei în prima jumătate a anului, se situa pe locul 10 pe piață.

Datorită acestor achiziții, Banca Transilvania a devenit lider de piață. A preluat Volksbank și Bancpost în 2018, ambele fiind în top 10 la momentul achiziției. Idea Bank a fost adăugată la portofoliu în 2022, iar acum urmează preluarea OTP Bank România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net