Anunț important pentru românii care merg în Grecia. Apar noi taxe

Ultima actualizare:

Turiștii care vizitează Grecia, în special cei care ajung pe insulele populare precum Mykonos și Santorini, trebuie să fie pregătiți pentru o nouă taxă de 20 de euro. Această măsură a fost anunțată recent de guvernul elen, sub conducerea prim-ministrului Kyriakos Mitsotakis, și vizează în special pasagerii navelor de croazieră care fac escale în aceste destinații turistice extrem de aglomerate.

Santorini. Foto: arhiva.
Santorini. Foto: arhiva.

De ce a fost necesară introducerea acestei taxe

Cele două insule, Mykonos și Santorini, sunt printre cele mai vizitate destinații din Grecia, atrăgând milioane de turiști anual. Această creștere continuă a numărului de vizitatori a generat o supraaglomerare semnificativă, punând presiune pe infrastructura insulelor. Pentru a combate această problemă, guvernul grec a decis să impună o taxă de 20 de euro pentru pasagerii navelor de croazieră care fac opriri pe aceste insule.

Supraaglomerarea turistică este o problemă majoră în aceste destinații, cu nave de croazieră care debarcă mii de turiști zilnic. Santorini, de exemplu, cu o populație de aproximativ 15.500 de locuitori, a fost vizitată de peste 1,3 milioane de turiști doar în 2023. Premierul Mitsotakis a menționat că problema turismului excesiv nu este generalizată în Grecia, ci afectează anumite destinații în anumite perioade ale anului.

Când va intra în vigoare taxa?

Deși măsura a fost anunțată, guvernul nu a specificat încă data exactă când taxa va fi introdusă. Totuși, premierul și ministrul turismului au subliniat necesitatea acestei măsuri pentru a reduce presiunea asupra insulelor și a proteja infrastructura acestora.

Industria croazierelor, care transportă milioane de turiști anual în Grecia, contribuie semnificativ la economia locală, dar a generat și supraaglomerare. Numai în Santorini, peste 800 de nave de croazieră au adus turiști în 2023. 

Introducerea acestei taxe este doar un prim pas dintr-o serie de măsuri pe care autoritățile elene le iau în considerare pentru a gestiona mai eficient fluxul de turiști și pentru a proteja cele mai populare destinații. Dacă plănuiești o vacanță pe Mykonos sau Santorini în viitor, este bine să iei în calcul acest nou cost adițional, care ar putea intra în vigoare curând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net