Anunțul momentului! Ce se întâmplă cu mediile elevilor? Schimbările pregătite de Ministerul Educației

Ultima actualizare:

Ministerul Educației plănuiește o nouă schimbare pentru elevii din învățământul preuniversitar. Conform unei modificări pe care autoritățile doresc să o aducă regulamentului unităților de învățământ, mediile elevilor ar putea fi încheiate cu doar 2 note. Află alături de Click! ce schimbări au în vedere guvernanții.

Mediile ar putea fi închise cu doar 2 note
Mediile ar putea fi închise cu doar 2 note

Chiar și în toiul grevei, autoritățile din țara noastră fac tot posibilul de a respecta vechea „tradiție” de a modifica regulamentele și legile educației fix în timpul anului școlar. Potrivit informațiilor oferite de către Digi 24, cea mai nouă schimbare pe care o ia în calcul Ministerul Educației este un proiect de modificare a regulamentului unităților de învățământ, pentru ca profesorii să poată închide mediile la materiile lor cu doar 2 note.

Acest proiect a fost publicat marți (6 iunie) seara, având în vizor doar învățământul preuniversitar. Comunicatul Ministerului Educației spune că necesitatea acestui proiect vine din faptul că finalul de an școlar trebuie adaptat la contextul protestelor angajaților din învățământ, lansând această potențială modificare în consultare publică. Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar ar fi astfel modificat, putând să se încheie mediile cu doar 2 note.

Mediile ar putea fi închise în catalog cu doar 2 note

Pentru cei dintre voi care sunteți curioși, trebuie menționat că în momentul de față, numărul minim de note pe care un elev trebuie să le aibă trecute în catalog pentru este cu cel puțin 3 note mai mult față de numărul de ore pe care le are pe săptămână, la materia respectivă. Iar pe lângă schimbarea adusă numărului minim de note, proiectul Ministerului mai prevede un lucru important.

Mai precis, este vorba despre modul în care situația elevilor se încheie la finalul de an. Conform schimbărilor pe care le propun autoritățile regulamentului, nu va mai fi nevoie ca situația anuală a elevilor să fie validată de către consiliul profesoral, în ședință. Acest lucru ar simplifica destul de mult procesul actual, mai ales în contextul grevei profesorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net