Anunțul pe care toți îl așteaptă. Data la care intră banii pe cardurile sociale pentru alimente, în luna iunie

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat data la care vor fi virate sumele pe cardurile sociale destinate alimentelor în luna iunie.

Procesul de încărcare a cardurilor sociale nu se va încheia imediat / foto: arhiva
Procesul de încărcare a cardurilor sociale nu se va încheia imediat / foto: arhiva

Acesta a făcut anunțul pe pagina sa personală de Facebook, precizând că încărcarea cardurilor sociale cu o nouă tranșă de 250 de lei va începe vineri, 14 iunie. De această măsură vor beneficia aproximativ 2,6 milioane de persoane eligibile.

Procesul de încărcare a cardurilor sociale nu se va încheia imediat, ci va continua până pe 25 iunie. În această perioadă, beneficiarii vor primi sumele necesare pentru a-și putea achiziționa alimente sau mese calde.

Acest program guvernamental are scopul de a sprijini categoriile vulnerabile din România, oferindu-le un ajutor esențial în asigurarea necesităților de bază.

Cine beneficiază de cardurile sociale pentru alimente

Categoria de beneficiari ai acestui program este diversă și include mai multe grupuri sociale. Conform detaliilor furnizate de ministrul Adrian Câciu, sprijinul este destinat următoarelor categorii de persoane și familii:

Persoanele, inclusiv copiii și adulții, încadrate în grade de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii care nu depășesc 2.000 de lei. Aceste persoane au nevoie de un suport suplimentar din partea statului pentru a-și acoperi cheltuielile de trai zilnic, iar acest ajutor vine ca un răspuns la nevoile lor specifice.

Familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, care au venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei. Aceste familii se confruntă cu dificultăți financiare, iar sprijinul de 250 de lei pentru alimente le oferă un respiro important în bugetul lunar.

Familiile monoparentale care au venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei. Pentru părinții singuri, asigurarea unei alimentații adecvate pentru copii poate fi o provocare, iar acest program își propune să le ușureze povara financiară.

Persoanele și familiile care beneficiază de ajutor de incluziune, conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune. Acestea sunt familii și persoane care deja primesc ajutor de la stat pentru a-și asigura un minim necesar de trai, iar această măsură vine să completeze sprijinul existent.

Pensionarii cu venituri sub 2000 de lei beneficiază de carduri sociale

Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, care au venituri lunare de cel mult 2.000 de lei. Acești pensionari, adesea cu pensii modeste, primesc astfel un ajutor suplimentar pentru a-și putea permite o alimentație adecvată.

Persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare. Aceste persoane se confruntă cu cele mai mari dificultăți în asigurarea necesităților de bază, iar sprijinul financiar pentru alimente reprezintă o intervenție esențială pentru bunăstarea lor.

Această măsură reprezintă o parte din eforturile continue ale Guvernului României de a susține categoriile vulnerabile și de a reduce inegalitățile sociale, asigurând că toți cetățenii au acces la resursele necesare pentru o viață decentă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net