Bani în plus pentru români în luna octombrie! Ajutor din partea Guvernului pentru această categorie

Ultima actualizare:

În condițiile în care atât facturile cât și prețurile din magazine par să fie mai mari ca oricând, nicio altă categorie de români nu are o nevoie mai mare de o veste bună decât pensionarii noștri. Ei bine, se pare că din luna octombrie, aceștia vor avea un motiv de bucurie, deoarece Guvernul României va acorda un ajutor financiar seniorilor a căror pensie nu trece de pragul de 3.000 de lei!

Pensionarii care primesc mai puțin de 3.000 de lei se vor bucura de ajutor din partea guvernului
Pensionarii care primesc mai puțin de 3.000 de lei se vor bucura de ajutor din partea guvernului

În utlima perioadă am auzit din ce în ce mai des de facturi record, care sunt complet imposibil de plătit pentru o bună parte a populației; iar despre scumpirile de pe rafturile magazinelor din țară deja s-a vorbit pe larg. Ei bine, cum devine din ce în ce mai greu pentru o bună parte dintre români să facă față costului vieții, Guvernul țării noastre face tot posibilul pentru a veni în ajutorul acestora. Iar nicio altă categorie de români nu are o nevoie mai mare de o veste bună decât pensionarii noștri.

Ei bine, potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3 CNN, se pare că luna octombrie va veni cu o mult așteptată veste bună pentru pensionari! Cei a căror pensie nu depășește pragul de 3.000 de lei urmează să primească un ajutor din partea statului, mai precis, o indemnizație cuprinsă aproximativ 500 de lei. Aceasta este acordată de 2 ori pe ani, iar prima tranșă din acești bani deja a fost plătită în luna ianuarie.

Pensionarii vor primi ajutor din partea statului în luna octombrie

Acest proiect este pus în aplicare în baza OUG nr. 168/2022, care prevede un ajutor financiar oferit tuturor pensionarilor a căror venituri sunt mai mici, sau egale, cu suma de 3.000 de lei. Suma precisă de care se pot bucura pensionarii este calculată în funcție de pensia acestora, astfel că o persoană care primește o pensie de 1.500 de lei (sau mai mică), va primi în cuantum total, suma de 1.000 de lei.

Ajutorul coboară treptat pe măsură ce cresc veniturile, de exemplu, pensionarii care primesc lunar 1.501 lei, până la 2.000 de lei inclusiv, vor primi un ajutor în cuantumul a 800 de lei.

Acești bani sunt acordați de către casele de pensii și nu pot fi executați silit prin proprire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net