Bărbat din Mureș, arestat pentru că oferea permise false de conducere. Cât cerea pentru „servicii”

O rețea de permise false a fost anihilată de polițiștii din Mureș, după ce un bărbat a fost arestat preventiv pentru înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale. Acesta a primit mii de euro, în ultimii patru ani, de la mai multe persoane cărora le vindea permise de conducere sau atestate de şofer profesionist.

Bărbat din Mureș, arestat pentru că oferea permise false de conducere / Foto: Freepik
Bărbat din Mureș, arestat pentru că oferea permise false de conducere / Foto: Freepik

Un bărbat din Mureș, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către oamenii legii, după ce s-a descoperit că, în ultimii patru ani, acesta vindea permise de conducere sau atestate de şofer profesionist false, pentru o sumă halucinantă. Cât cerea bărbatul pentru un astfel de act?

Cu cât vindea un permis de conducere

„Din cercetări a reieşit că, în perioada septembrie 2018 – mai 2023, un bărbat din Hetiur, Sighişoara, ar fi indus în eroare mai multe persoane, cărora le-ar fi garantat obţinerea permisului de conducere, fără parcurgerea paşilor legali şi a procedurii de examinare. De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi furnizat unor persoane înscrisuri contrafăcute, reprezentând permise de conducere auto şi un certificat (atestat) de pregătire profesională a conducătorului auto, contra sumei de 1.500 de euro, fiecare”, au transmis cei de la Poliţia judeţeană Mureş.

După ce anchetatorii au făcut o percheziţie domiciliară în acest dosar şi l-au reţinut pe suspect în cursul zilei de marți, joi, magistraţii de la Judecătoria Sighişoara au emis un mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului. De asemenea, localnicii din Mureș sunt revoltați după ce au aflat de faptele individului.

„Total ilegal, periculos în primul rând, pun viața în pericol al altor oameni și nu e normal”, „Nu e deloc bună, este indicat să faci școală și pe Facebook e plin, să iei permis fără să faci școală, doar să-i contactezi, sunt multe anunțuri”, „De aia se și întâmplă accidente multe, nu cunoaște legislația, se duc o lună în Germania, muncesc și își cumpără permis și în sat umblă fără permis”, „Numai atunci îi găsesc, când face un accident. Și în oraș, sunt peste tot cei care conduc fără școală, fără nimic, au carnetul în buzunar”, „Trebuie să facă școală fiecare, fără școală cum să cumperi?”, au fost declarațiile localnicilor, conform ProTV.ro.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
maldive freepik jpg
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png
harry și meghan jpeg
shutterstock 529038052 jpg