Căldura se întoarce în România! Ce spun meteorologii despre temperaturile din weekend

Clima din țara noastră pare să fie din ce în ce mai haotică, iar toamna pe care o știam cu toții a devenit, din păcate, o chestiune a trecutului! În loc de o trecere lină de la căldura verii la iarnă, acum avem parte de variații extreme de temperatură! Iar după câteva zile în care frigul neobișnuit a pus stăpânire pe România, un val de aer cald ne va aduce temperaturi de aproape 30 de grade!

Un val de aer cald cuprinde țara noastră / foto: Shutterstock
Un val de aer cald cuprinde țara noastră / foto: Shutterstock

Clima din țara noastră pare să nu mai fie deloc cea pe care ne-o amintim din copilărie, iar toamna este anotimpul în care putem vedea din plin acest lucru. În loc de tranziția lină de la căldura verii la iarnă, se pare că, acum, avem parte de variații extreme de temperatură, aproape săptămânal! Iar, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, un nou val de aer cald ne va aduce temperaturi apropiate de valoare de 30 de grade, în sudul României!

„Vremea va intra într-un proces de încălzire puternică. Cauza va fi un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii. În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an”, anunță experții, potrivit sursei citate.

Vremea se încălzește rapid

Astăzi (20 octombrie), vremea se va încălzi puternic și deja putem vorbi despre temperaturi maxime între 22 și 28 de grade. Noaptea, de asemenea, va fi una anormal de caldă, în vestul României. Cerul va fi variabil, cu averse sporadice. În nord, cât și, izolat, prin centrul și vestul țării ne putem aștepta și la descărcări electrice.

Deși căldura va mai scădea ușor în această duminică, în sudul țării încă se vor înregistra valori maxime între 25 și 30 de grade. În Capitală, sâmbătă, ne putem aștepta chiar la o temperatură de 31 de grade, la fel și în Botoșani. Duminică, vremea va rămâne caldă, iar în București putem avea o maximă de 29 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
bucuresti pexels jpg
Ema Prisca si matei paun intalnire de taina 6 1024x683 jpg
test bete de chibrit jpg
bani lapusculita pensie privata transfer pilonul ii jpeg
dumitru sechelariu jpg
image png
canalul corint jpg
Aer polar - ger - vremea- meteo- frig- inghet- FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net