Cât costă o mașină Dacia, varianta chinezească. E ireal de ieftină și poate fi comandată de pe AliBaba

Unul dintre cei mai renumiți pasionați de mașini Dacia, Bertici Attila, cel care a făcut o gramadă de expediții cu modele ale celebrei mașini românești, atât în Siberia, cât și în deșterul Sahara, dezvăluie lucruri neștiute despre modelul Spring.

 Modelul chinezesc, de pe pagina unde e vândut / foto: alibaba
Modelul chinezesc, de pe pagina unde e vândut / foto: alibaba

Potrivit spuselor acestuia, există o mare diferență de preț între Dacia Spring din România și cea făcută de China. Versiunea chinezească se vinde pe Alibaba. Dacă te încumeţi să comanzi un număr mai mare de maşini electrice, atunci preţul scade şi mai mult.

Cel mai probabil știm toți că varianta Daciei Spring din China este făcută extrem de simplu, mai ales în lumea mașinilor electrice.

E adevărat că în România, datorită susţinerii de stat, oamenii ajung să plătească un preţ cu adevărat accesibil pe ea, de multe ori mai mic decât pe o Dacia Sandero pe benzină, scrie site-ul piataauto.md.

Diferențele tehnice nu sunt totuși prea mari

Dar, prețul de pe site-ul Dacia al modelului Spring, fără ajutor de la stat este de 20.800 euro, preţ de start pentru versiunea incipientă. Şi asta chiar dacă iniţial, acum doi ani, la lansare, se anunţa un preţ de 16.800 euro. Deci, 20.800 euro e preţul de referinţă pentru România.

Totuși nici prețul afișat pentru Dacia Spring din China e unul fără susţinere guvernamentală, pentru export, dar e adevărat că nu conţine taxele de import în România pentru el, taxe care în Dacia Spring se includ deja.

Dacia Spring din China, realizată printr-un parneteriat local, se numește DongFeng X1 un model identic în parametri tehnici, deosebindu-se doar prin mici ajustări de design ale elementelor periferice. Motorul e acelaşi, de 33 kW, acceleraţia e similară, şi bateria are aceeaşi capacitate anunţată — 27,4 kWh brut şi 26,8 kWh capacitate netă.

Oare este justificat prețul?

Acest model poate fi încărcat la priză fast charge, de 30 kW, la fel ca şi Dacia, sau la prize obişnuite, cu până la 6,6 kW putere. Ea cântăreşte mai puţin, totuşi — 921 kg faţă de 970 kg , ceea ce poate indica diferenţa de echipare de bază, dar şi o ranforsare a rigidităţii, despre care se vorbea cândva în cazul Dacia.

Viteza maximă a maşinii chinezeşti e de 105 km/h, în timp ce Dacia Spring anunţă 125 km/h viteză maximă. Întrucât nici bateria, nici motorul nu diferă în specificările comunicate, ar putea fi vorba doar de o permisivitate electronică mai mare, pentru a face maşina mai adaptată regimului de condus de autostradă în Europa.

Dacă Dacia Spring costă în România 20.800 euro, atunci versiunea sa chinezească e vândută pe Alibaba cu circa 7.580 euro, iar dacă se comandă peste 8 bucăţi, preţul ar fi de circa 7.500 euro. Comparând direct, ar însemna că Spring e de 2,75 ori mai scump decât Dongfeng.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net