Uzinele Dacia se închid! Mii de oameni vor pierde bani

Uzina Dacia Mioveni își întrerupe activitatea timp de o săptămână. Angajații au fost notificați că, începând de mâine vor sta acasă 7 zile, perioada incluzând și Paștele.

Angajații Dacia au fost notificați că, începând de mâine vor sta acasă 7 zile / foto: Renault Group
Angajații Dacia au fost notificați că, începând de mâine vor sta acasă 7 zile / foto: Renault Group

Decizia a fost luată ca urmare a crizei componentelor electronice, care afectează de peste trei ani mai mulți producători importanți din industria auto din lume.

Conducerea companiei a anunțat că atât Uzina Vehicule Dacia, cât și Uzina Mecanică și Șasiuri își vor întrerupe activitatea în perioada 13 - 18 aprilie.

Toți angajații vor primi 85% din salariu și tichete de masă pentru zilele respective, dar și o primă de Paște. Din 19 aprilie, va fi reluată activitatea în 3 schimburi, după program normal.

Mașinile Dacia, preferate de europeni

Cel mai vândut model Dacia în Europa este Sandero. Ocupă primul loc în topul mașinilor favorite ale europenilor, ceea ce înseamnă că este într-adevăr o mașina foarte bună. Chiar dacă a avut cea mai mică creștere dintre toate modele vândute anul trecut, de doar 1,2%, arată că Sandero este de mulți ani cel mai vândut modelul în Europa, mai exact, din anul 2017. Așadar, s-au vândut 229.500 unităţi în 2022.

197.100 unităţi Duster s-au vândut anul trecut, având o creștere de 5,8% față de 2021. În 2022 este al doilea cel mai vândut SUV din Europa, iar din 2018 încoace este primul cel mai vândut SUV.

Jogger este cea mai nouă mașină a companiei și este și primul model Dacia care are noul logo. Mașina are șapte locuri și s-au vândut 56.800 de unităţi, aflându-se pe al doilea loc din Europa în topul vehiculelor cele mai vândute din acest segment.

Spring este modelul electric al companiei. Acesta are o creștere a vânzărilor de 75% în comparație cu 2021, astfel că s-au vândut 48.900 unități. Europenii se pare că sunt și adepții mașinilor electrice, fapt pentru care Spring se află pe locul trei în clasamentul celor mai bine vândute mașini electrice din Europa, scrie Adevărul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
autostrada a13 jpg
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net