Ce activități poți avea cu copilul tău de Ziua Educației 2022?

Din anul 1994, a devenit sărbătoare internațională ziua de 5 octombrie, numită „Ziua Mondială a Profesorului” sau „Ziua Mondială a Educației”.

Sărbătoarea pică în mijlocul săptămânii

Ordinul privind structura anului școlar 2022-2023 prevede că „în ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației și în zilele nelucrătoare/ de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri”.

Astfel, profesorii și elevii din mediul preuniversitar vor primi miercuri, 5 octombrie, o zi liberă. Din păcate, pentru elevii mai micuți din clasele primare sau de la gimnaziu, Ziua Educației 2022 pică fix în mijlocul săptămânii, mulți părinți fiind, mai mult ca sigur la serviciu.

Citește și: Situație cumplită, în Botoșani! Copiii merg la școală pentru hrană și acasă nu au ce să mănânce

Totuși, pentru părinții care au posibilitatea de a-și lua o zi liberă de la serviciu pentru a le oferi celor mici o zi memorabilă, în mijlocul săptămânii, există o serie de activități care nu trebuie ratate.

În primul rând, fiind mijlocul săptămânii, locuri precum grădinile zoologice, muzeele sau parcurile de distracții nu vor fi la fel de aglomerate cum sunt în weekend. Nu este cazul fast-foodurilor, unde pot fi întâlnite cozi mai mereu.

Locurile unde lipsește aglomerația la mijlocul săptămânii

De asemenea, cât de aglomerat poate fi un cinematograf, miercuri, în prima jumătate a zilei? Părinții pot consulta programele artistice din orașul sau regiunea lor, încă din primul weekend al lunii octombrie pentru a-și stabili un program inspirat.

De asemenea, și cei care nu pot lipsi de la serviciu, au posibilitatea de a pune la punct un program, în funcție de orele când vor scăpa de la muncă. Există unele cadre didactice care, deși au o zi liberă, pregătesc activități cu grupuri de elevi.

Vezi și: Reacția fabuloasă a unui copil nevoiaș, din România, când a văzut prima dată marea

Astfel, părinții care lucrează miercuri, 5 octombrie, pot discuta cu învățătorul/ învățătoarea sau cu diriginta/ dirigintele pentru a afla dacă respectivele cadre didactice au astfel de planuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net