Ce amendă riscă românii care dețin aer condiționat în apartament. Ce trebuie să nu faci pentru a nu avea parte de probleme

Mare atenție pentru românii care dețin aparate de aer condiționat în locuință! Aceștia pot primi amenzi usturătoare dacă nu sunt atenți la un singur aspect. Despre ce este vorba?

Amenzi pentru românii care au aparate de aer condiționat și nu respectă această regulă /Foto:Freepik
Amenzi pentru românii care au aparate de aer condiționat și nu respectă această regulă /Foto:Freepik

Se dau amenzi pentru românii care au aparate de aer condiționat în apartament, dacă nu respectă această regulă. În anul 2019 a avut loc un caz inedit în România. O femeie din Constanța a fost dată în judecată pentru cele două aparate de aer condiționat din propriul birou. Ce s-a întâmplat și cu ce amendă a fost sancționată?

Ce amendă riscă cei care dețin aer condiționat

O femeie din Constanța a fost dată în judecată de către vecini, în 2019, pentru că apa de la aparatele de aer condiționat se scurgea fix deasupra intrării sediului unei firme, aflat la parterul blocului. Sistemul de evacuare al apei din cele două aparate de aer condiționat era poziționat chiar în dreptul ușii de acces în clădire.

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. (…) din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat. S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere”, se arată în hotărârea judecătorească, relatează Antena3.ro.

Astfel, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare și faptul că prezintă un grad de pericol social ridicat, femeia ar fi ignorat măsurile privind protecția mediului. Totodată, persoana în cauză a pierdut procesul și a fost obligată să plătească, pentru neplăcerile create de evacuarea apei de la cele două sisteme de aer condiționat, o amendă de 500 de lei.

„Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa“, se mai arată în hotărârea judecătorilor.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net