Ce produse alimentare i-au interesat pe români în 2021: o băutură răcoritoare, zahărul și bananele

Ultima actualizare:

Cel mai mult i-au interesat pe români, anul trecut, prețurile la Coca-cola, la zahăr și banane. Așa arată podiumul în top 10 cele mai căutate produse pe Monitorul Prețurilor, platforma online care te ajută să afli cât costă alimentele și carburanții. 

foto: pixabay
foto: pixabay

Aplicația Monitorul Prețurilor arată că, anul trecut, români au căutat cel mai mult cât costă Coca-Cola, zahărul, bananele, urmate de făină şi ulei. Iată mai exact ordinea și denumirile produselor care alcătuiesc top 10.

  • Coca-Cola 500 ml
  • Coroniţa zahăr 1 kg
  • Banane
  • Băneasa făină 000 1 kilogram
  • Untdelemn de la Bunica ulei de floarea soarelui 1 litru
  • Argus ulei de floarea soarelui 1 litru
  • Floriol ulei de floarea soarelui 1 litru
  • Unisol ulei floarea soarelui 1 litru
  • Spornic ulei de floarea soarelui 1 litru
  • Ardealul ulei floarea soarelui 1 litru

În ceea ce priveşte curiozitatea față de carburanți, au fost înregistrate aproximativ 19 milioane de căutări anul trecut, pe Monitorul Prețurilor, arată datele furnizate de Consiliul Concurenţei, la solicitarea Agerpres.  

Monitorul Preţurilor este o platformă online prin intermediul căreia consumatorii pot verifica atât preţul alimentelor de oricunde s-ar afla, nefiind necesar decât o conexiune la internet.

Aplicația permite compararea prețurilor a zeci de mii de produse

Aplicaţia Monitorul Preţurilor la Alimente şi Carburanţi a fost lansată de Consiliul Concurenţei la mijlocul lunii octombrie 2019. Aceasta permite consumatorilor să identifice magazinele şi benzinăriile din zona în care se află, dacă acestea au produsele pe care doresc să le achiziţioneze, precum şi preţurile practicate.

Care este scoppul acestui comparator? Scopul acestui comparator este de a întări competiţia pe piaţă şi a ieftini produsele din magazinele cele mai scumpe.

Platforma permite compararea a zeci de mii de produse comercializate de marile lanţuri de magazine, precum Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan, Profi.

În ceea ce privește carburanții, aplicaţia afişează preţul din în reţelele de benzinării OMV Petrom, Rompetrol, MOL, Lukoil, Socar, Gazprom.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Întâlnirea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, cu președintele României, Klaus Iohannis, la Cotroceni. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
topor shutterstock1 jpg
index jpg
femeie zambet buchet trandafiri roz (2) jpg
rosii tomate istock jpg
carnaval nisa epa efe jpg
Madalin Costin jpg
proces vlad pascu judecatoare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net