Ce salarii au învățătorii și profesorii din grădinițele și școlile private. Cel mai mult câștigă cei din Capitală

Potrivit unei platforme de recrutare, tot mai mulți candidați români care au sau nu experiență și vor să lucreze în sectorul educației se îndreaptă către sistemul privat de învătământ. În acest moment, peste 700 de locuri de muncă sunt disponibile cu o săptămână înainte de începerea anului școlar, în sectorul de educație. Mulți angajatori sunt în căutare de educatori, învățători, profesori de limbi străine sau asistent medical.

Cât câștigă învățătorii și profesorii școlilor private / foto: Shutterstock
Cât câștigă învățătorii și profesorii școlilor private / foto: Shutterstock

„În orașele mari, s-a format și o piață competitivă pentru acest domeniu, inclusiv din punct de vedere salarial, în condițiile în care sunt tot mai multe instituții de acest tip, dar nu și suficienți candidați eligibili. Este, totodată, un domeniu în care retenția de personal este esențială și, pentru asta, angajatorii sunt atenți la pachetele pe care le oferă candidaților. Spre exemplu, numărul de zile de concediu poate ajunge și la 40 pe an, acesta fiind un beneficiu extra care se adaugă altora precum bonuri de masă ori cursuri de formare și certificare profesională”, susține Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România.  

Conform platformei eJobs, un educator care lucrează într-o grădiniță privată din București câștigă între 4.000 și 5.000 de lei pe lună. De cealaltă parte, un asistent educator are un salariu cuprins între 3.500 și 4.000 de lei, iar un asistent medical pentru o grădiniță privată câștigă, în medie, 3.500 de lei net în fiecare lună. Salariul unui psiholog ajunge la 4.000 pe lună.

Cele mai mari salarii sunt în București

Cele mai mari salarii în acest domeniu sunt în Capitală, lefurile fiind mai mici cu aproximativ 25%, în orașele cu mai puțini locuitori.

De asemenea, dacă vorbim despre școlile private, aici pragurile salariale diferă în funcție de ciclul de învățământ. Un învățător debutant are un salariu de 4.000 de lei pe lună, în timp ce un profesor care are cel puțin 5 ani de experiență câștigă peste 5.000 de lei. Un profesor din ciclul gimnazial câștigă între 5.000 și 8.000 de lei, în funcție de vechime, dar și de specializarea pe care o are.

„Deși vorbim despre joburi care se adresează atât candidaților entry level, cât și celor cu experiență, angajatorii au o serie de cerințe destul de specifice, precum studii universitare absolvite sau în curs de absolvire, studii psihopedagogice absolvite, dar și o serie de soft skills necesare atunci când lucrezi cu copiii, precum empatie, bune abilități de comunicare cu copiii și cu părinții și răbdare”, susține Roxana Drăghici.  

Salariile la stat sunt ceva mai mici. Salariul de bază al unui învățător este de 3.900 de lei net, în timp ce un profesor câștigă 4.000 de lei. De asemenea, la acești bani se pot adăuga diferite sporuri, precum indemnizaţia de dirigenţie, gradaţia de merit, sporul de doctorat sau spor pentru predare în zone izolate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Hemingway jpeg
roman Germania jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI (3) jpg
inundatii galati   foto marcel ciolacu FB jpg
raceala jpg
lumanari biserica shutterstock 358100030 jpeg
oameni salvati inundatii galati FOTO ISU GALATI jpg
Ioan Baldea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net