Ce sumă trebuie să scoți din buzunar pentru un apartament cu două camere, în București: „Se dă cu tot cu Mercedes?”

Prețurile apartamentelor cresc de la o zi la alta în București și în marile orașe din România, alimentate de o cerere în continuă creștere. Chiar și așa, prețurile din București nu au atins încă nivelul celor din Cluj sau din marile orașe occidentale. Cu toate acestea, scumpirile sunt evidente și tot mai multe apartamente ajung să coste peste 100.000 de euro, deși au suprafețe relativ reduse.

Bloc. Foto: arhiva.
Bloc. Foto: arhiva.

Recent, o postare pe un grup de Facebook dedicat ofertelor imobiliare din București a stârnit uimirea internauților. Anunțul prezenta un apartament cu două camere în zona Vitan, având caracteristici detaliate și atractive, precum decomandat, centrală proprie pe gaz, fereastră la baie și o suprafață de 58 mp. Locația este aproape de metroul Mihai Bravu, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cei care își doresc acces rapid la transportul public.

Anunțul care a stârnit stupoare

Mesajul de pe Facebook, pe lângă detaliile tehnice, includea și bonusuri menite să atragă potențialii cumpărători: „Vecini de treabă care îți vor împrumuta zahăr și povești interesante” și „Aproape de tot ce contează: magazine, parcuri, transport public și, bineînțeles, cele mai bune covrigării din oraș!”. Aceste detalii personale au adus un plus de umor și personalitate

Însă, ce a atras cel mai mult atenția a fost prețul. Când unul dintre internauți a întrebat cât costă apartamentul, răspunsul a fost „108.900 euro negociabil”. Această sumă a stârnit o serie de reacții, unele ironice, altele de șoc. „Se dă cu tot cu Mercedes?”, a întrebat cineva, la care autorul postării a răspuns cu umor:Azi da”.

Alți membri ai grupului au comentat despre faptul că, prețul de 2.000 de euro pe metru pătrat este prea mare, mai ales că apartamentul necesită renovare. Unii au sugerat că astfel de sume transformă orice anunț imobiliar într-o glumă pentru potențialii cumpărători care nu își pot permite astfel de investiții.

Costurile de renovare, un factor suplimentar

Nu doar prețurile apartamentelor sunt în creștere, ci și costurile de renovare. Un alt exemplu de pe un grup de Facebook dedicat ideilor de amenajare arată că renovarea unui apartament cu două camere poate costa între 20.000 și 45.000 de euro. Aceasta înseamnă că, pe lângă prețul inițial de achiziție, cumpărătorii trebuie să ia în considerare și costurile suplimentare pentru a aduce locuința la standardele dorite.

Prețurile apartamentelor în București sunt în continuă creștere, alimentate de o cerere ridicată și de dorința oamenilor de a locui în capitală. Cu toate acestea, sumele solicitate pentru apartamentele vechi, mai ales cele care necesită renovări costisitoare, sunt privite cu scepticism și chiar ironie de către mulți potențiali cumpărători. În acest context, cei interesați de achiziționarea unui apartament trebuie să fie pregătiți nu doar pentru prețurile ridicate, ci și pentru eventualele costuri de renovare, care pot adăuga semnificativ la suma totală investită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net