Cu câți bani cumpărăm cele necesare pentru masa de Paște. La ce să ne așteptăm când plecăm la supermarket

În contextul apropierii sărbătorii Pascale, românii se confruntă cu creșterea semnificativă a prețurilor la alimente și alte produse de consum. România, cunoscută deja pentru inflația sa ridicată, se află în fruntea clasamentului european în ceea ce privește prețurile înaintea acestei sărbători.

Prețurile alimentelor au crescut foarte mult în această perioadă. Foto: arhiva.
Prețurile alimentelor au crescut foarte mult în această perioadă. Foto: arhiva.

Prețurile produselor alimentare tradiționale au crescut semnificativ 

Un raport recent arată că, în luna martie, inflația în România a atins un nivel de 6,7%, cifră care o plasează mult peste media europeană. Această inflație ridicată afectează în special bugetele familiilor în perioada premergătoare sărbătorilor, când prețurile produselor alimentare tradiționale cresc semnificativ.

Cât costau anul trecut 10 ouă vopsite și cu cât le cumpărăm acum

În luna aprilie 2024, prețurile la alimente, și nu numai, au crescut foarte mult față de aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, un carton cu 10 ouă vopsite pentru Paște, care anul trecut în aceeași periodă erau 19 lei, acum costă 25,5 lei, în timp ce ouăle normale, mărimea L, au crescut de la 10 lei, la 12,9 lei pentru un carton de 10 bucăți.

Cât a ajuns să coste un cozonac clasic

De asemenea, produsele tradiționale de Paște, cum ar fi cozonacul și carnea de miel, au înregistrat creșteri semnificative de preț. Un cozonac simplu din supermarket, cu nucă și cacao, care acum un an era 9 lei acum s-a majorat la 12,99 lei.

Cu cât s-a scumpit kilogramul de carne de miel

Iar kilogramul de carne de miel se vinde acum cu peste 40 de lei, comparativ cu anul trecut când acesta era undeva în jur de 34-35 de lei.

Aceste creșteri de prețuri nu se limitează doar la produsele alimentare, ci afectează și alte articole de necesitate, cum ar fi detergenții sau hârtia igienică, unde și aici s-a înregistrat creștere de cel puțin 10%. Astfel, românii se confruntă cu o presiune financiară crescută în această perioadă Pascală, fiind nevoiți să-și ajusteze bugetele pentru a face față inflației galopante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net