Cum o să fie vremea în România în următoarele 4 săptămâni. Schimbări majore anunțate de ANM

După o vară fierbinte, toamna își face simțită prezența cu o schimbare radicală a vremii. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 16 septembrie – 14 octombrie 2024. Iată ce schimbări majore ne așteaptă în săptămânile următoare.

vreme ploi jpg

Prognoza meteo pentru intervalul 16.09.2024 – 23.09.2024

În săptămâna care începe pe 16 septembrie, temperaturile vor fi încă destul de ridicate, cu maxime care pot ajunge în unele județe până la 30 de grade Celsius. Totuși, vremea începe să se răcească treptat în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, cu cantități mai mari de precipitații în zona de nord-vest. De asemenea, se așteaptă ploi mai consistente în acest weekend, dar schimbările nu vor fi drastic evidente până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Prognoza meteo pentru intervalul 23.09.2024 – 30.09.2024

Spre finalul lunii septembrie, vremea va aduce temperaturi mai apropiate de media caracteristică pentru această perioadă a anului. În majoritatea regiunilor, cantitățile de precipitații vor fi aproape normale. Totuși, este important de menționat că, deși temperaturile vor rămâne în limitele normale, nu se vor înregistra ploi semnificative care să afecteze majoritatea județelor.

Prognoza meteo pentru prima parte a lunii octombrie

În prima săptămână a lunii octombrie, vremea va continua să fie ușor mai caldă decât normalul sezonier. Intervalul 07.10.2024 – 14.10.2024 aduce o ușoară creștere a temperaturilor, cu valori ce vor fi puțin peste media caracteristică pentru perioada respectivă. Vremea se va menține în general călduroasă, dar vor apărea și episoade de ploi, mai ales în zonele montane, unde răcirea vremii va fi mai accentuată. Cantitățile de precipitații vor fi aproape normale, iar temperaturile pot scădea cu până la 9 grade Celsius în anumite zone.

În concluzie, dacă vara a fost extrem de călduroasă, toamna aduce o schimbare treptată, cu o răcire moderată și ploi intermitente. Este important să ne adaptăm planurile și activitățile la aceste schimbări meteorologice pentru a profita din plin de acest anotimp minunat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image png
executie ceausescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net