Cum o să fie vremea în următoarele patru săptămâni. Ce spun meteorologii

Meteorologii au emis prognoze care indică o răcire semnificativă a vremii la finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Temperaturile vor fi mai scăzute decât valorile obișnuite pentru această perioadă, însă în a doua jumătate a lunii noiembrie se așteaptă ca acestea să revină la normal sau chiar să depășească ușor media climatologică. Estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni sunt furnizate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pe baza datelor Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF).

Frig. Foto: arhiva.
Frig. Foto: arhiva.

Prognoza se bazează pe media săptămânală a abaterilor temperaturilor și precipitațiilor față de perioada de referință 2004-2023. 

Vremea în săptămâna 21-28 octombrie

Pe parcursul acestei săptămâni, temperaturile vor fi ușor sub mediile climatologice, în majoritatea regiunilor țării. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar la nivel național, ceea ce înseamnă că precipitațiile vor fi mai rare și sub așteptările normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 28 octombrie - 4 noiembrie

Săptămâna aceasta va aduce o răcire suplimentară, cu temperaturi mai scăzute decât valorile obișnuite pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, în toate regiunile. Zonele montane vor resimți cel mai acut această scădere. În ceea ce privește precipitațiile, vor exista variații semnificative: regiunile extracarpatice vor înregistra cantități ușor mai mari decât media, în timp ce nord-vestul țării va avea un deficit pluviometric. În restul țării, regimul precipitațiilor va fi apropiat de normal.

Vremea în săptămâna 4-11 noiembrie

După o perioadă de răcire, temperaturile vor reveni la valori normale pentru această perioadă a anului, în toate regiunile. De asemenea, precipitațiile vor fi în limitele obișnuite, la nivel național. Această stabilizare a vremii va aduce condiții mai blânde, tipice pentru luna noiembrie.

Vremea în săptămâna 11-18 noiembrie

În ultima săptămână a prognozei, valorile termice vor urca ușor peste mediile climatologice în întreaga țară. Aceasta indică o ușoară încălzire, ceea ce va face ca temperaturile să fie mai plăcute pentru această perioadă de toamnă târzie. Regimul pluviometric va rămâne în general apropiat de cel obișnuit pentru acest interval, fără abateri semnificative la nivel național.

Prognoza meteo pe următoarele patru săptămâni sugerează o toamnă mai rece decât de obicei la finalul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, urmată de o revenire treptată a temperaturilor la normal. Deși precipitațiile vor fi variabile, nu sunt așteptate fenomene extreme majore în această perioadă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lacul colibita jpg
Dohovnicul lui IPS Teodosie jpg
image png
familia corvinilor jpg
Mita doctor medic euro bancnote FOTO Shutterstock jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
Schengen shutterstock 9 jpg
still 21050769 6032 still jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net