"De-a Râsu' Plânsu'", la CFR! Călătorii, plictisiți să aștepte, au împins un tren la Predeal

Pasagerii s-au apucat "să împingă" un tren la Predeal, joi dimineață. Gestul a fost ca o glumă, fiind plictisiți de timpul petrecut în așteptarea momentului în care locomotiva defectă va fi reparată. 

Pasagerii au împins locomotiva defectă Foto: clubferoviar.ro
Pasagerii au împins locomotiva defectă Foto: clubferoviar.ro

Locomotiva s-a defectat la Predeal

Locomotiva unui tren de călători care circula pe ruta București-Cluj Napoca, s-a defectat la Predeal, joi dimineață, 14 decembrie. Disperați de timpul de așteptare prea mare, oamenii au coborât pe șine și au încercat, în glumă, să împingă vagoanele, scrie Antena3 CNN.ro. Este vorba de un tren InterRegio, al cărui bilet de la București până la Predeal ajunge la suma de aproximativ 50 de lei. Trenul cu probleme a fost IR 1735.

Ce a declarat purtătorul de cuvânt al CFR

Acesta a plecat din gara București Nord la ora 6.11 cu destinația finală Cluj Napoca, unde ar trebui să ajungă la ora 15.50. Bineînțeles că acesta va avea întârziere, căci la Predeal locomotiva aflată la tracțiunea garniturii s-a defectat la ora 8.10. Purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că se așteaptă locomotivă de ajutor de la Brașov. În cele din urmă nu a mai fost nevoie de locomotivă de ajutor, mecanicul reușind să repare defecțiunea. Trenul IR 1735 a plecat din Predeal cu 63 de minute întârziere, cu locomotiva reparată, potrivit clubferoviar.ro.

Pasagerii care mergeau doar până la Brașov, au coborât și au urcat în trenul IR 11531 operat de Astra Trans Carpatic, iar ceilalți au așteptat până s-a reparat trenul care mergea la Cluj- Napoca și s-au îmbarcat din nou în vagoane.

Dezastrul din sectorul feroviar

​Locomotivele se strică tot mai des, nu prea se găsesc piese de schimb, reparațiile durează mult și nu rezistă apoi mult. Nu sunt bani de consumabile, unele instalații de siguranță și de semnalizare sunt vechi de peste 50 de ani și infrastructura, dar și materialul rulant, abia pot fi ținute pe „linia de plutire” cu așa de puține investiții.

Parcul de locomotive al CFR Călători are o vârstă medie de peste 45 de ani și tot mai des auzim despre locomotive care iau foc sau despre trenuri de pasageri la care se defectează locomotiva și la fel se întâmplă și cu cea trimisă în ajutor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net