Din cauza războaielor, aurul a atins un preț record! Cât costă un singur gram

Cele două războaie în desfăşurare, în vremuri tulburi din punct de vedere geopolitic, au determinat majorarea prețului gramului de aur, atingând o sumă record! Experţii sunt de părere că bijuteriile nu sunt cea mai bună investiţie.

Din cauza războaielor, aurul a atins un preț record / Foto: Pexels
Din cauza războaielor, aurul a atins un preț record / Foto: Pexels

Cu două războaie în desfăşurare, gramul de aur a atins un preţ record: peste 300 de lei. „Aurul este un activ emoţional. Oamenii îl cumpără în momentul în care apar pericole, iar în momentul ăsta, având două războie destul de serioase, foarte multă lume se gândeşte la a-şi aloca măcar o parte din finanţele personale, să le bage în aur", spune Adrian Asoltanie, consultant financiar, relatează Observator.ro.

„În orice timp e o investiţie bună aurul. Aurul şi pământul, aşa mi-a zis bunicul meu. Sunt cele mai sigure investiţii", declară un român. „Este investiţie sigură", spune un altul. „Cred că am şase inele, opt perechi de cercei, trei lănţişoare şi un colier şi o brăţară care este foarte groasă, 36 de grame”, mărturisește altă persoană.

„40% din bijuteriile vândute pe piaţa din România sunt verighete”

Și totuși, specialiștii ne sfătuiesc să nu investim banii în bijuterii pentru că nu au aceeaşi valoare. „Este cea mai ineficientă formă de a deţine aur. De multe ori o să ajungi la amanet sau o să ajungi sa vinzi mult mai ieftin decât ai cumpărat", a mai explicat Adrian Asoltanie.

Totodată, valoarea bijuteriilor variază doar în funcţie de preţul gramului de aur la casele de amanet, însă, în magazine, sunt alte criterii de evaluare. „Preţul aurului influenţează preţul unei bijuterii, însă sunt mult mai multe alte criterii care contează. Spre exemplu colecţia, brandul, manufactura, tradiţia, atenţia la detalii", arată Mădălina Diaconu, director marketing magazin bijuterii.

„40% din bijuteriile vândute pe piaţa din România sunt verighete. Acest set este confecţionat din aur de 18 karate, cântăreşte aproximativ 10 grame, iar preţul este de 6.000 de lei", transmite Ana Grigore, reporter Observator..ro.

Conform experților, cele mai bune investiți sunt lingourile sau certificatele de aur. Totodată, sunt de părere că preţul aurului nu va scădea în perioada următoare, ba chiar ar putea creşte în situația în care conflictele armate se extind.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
bani numara salarii pensii bani putini
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net