Povestea pilotului decedat în accidentul de lângă Ploiești. Era as al acrobațiilor aeriene

Ultima actualizare:

Pilotul Dan Ştefănescu (55 de ani) s-a prăpădit sâmbătă, după ce s-a prăbuşit cu avionul la Strejnicu. As al acrobaţiilor aeriene, el avea peste 16.000 de ore de zbor la activ, în calitate de comandant şi instructor pe Boeing 737. “Drum lin către escadrila din Ceruri!”, se arată într-un mesaj transmis de Ministerul Apărării Naţionale.

Dan Ştefănescu, un împătimit al zborului. Foto: Facebook
Dan Ştefănescu, un împătimit al zborului. Foto: Facebook

Aripi frânte! Dan Ştefănescu pilota sâmbătă un avion privat de acrobaţie şi s-a prăbuşit pe un câmp în apropierea aerodromului de la Strejnicu (Prahova). Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, se pare că motorul a cedat în timpul zborului. În avionul prăbuşit, un Suhoi 31, se afla doar pilotul.

Epava avionului Suhoi 31. Foto: ISU Prahova
Epava avionului Suhoi 31. Foto: ISU Prahova

 A pilotat peste 20 de tipuri de avioane

Dan Ştefănescu făcea parte din echipa “Iacării Acrobaţi” şi era component al Lotului Naţional de Acrobaţie, campion naţional la Acrobaţie şi Aterizare la Punct fix şi Maestru al Sportului la Zbor cu Motor. El a studiat la Facultatea de Inginerie Aerospaţială şi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. Profesionist al zborului, a pilotat peste 20 de tipuri de avioane.

Împreună cu veteranul Ion Dobran
Împreună cu veteranul Ion Dobran

Zbor lin către escadrila din ceruri!”, transmite Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pe pagina de Facebook. „Mândru să reprezinte România împreună cu echipa sa de acrobaţie, Dan Ştefănescu era nelipsit la show-urile aeriene (uneori chiar în formaţie cu piloţii militari de IAK-52), la evoluţiile aeriene de la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naţionale sau la Monumentul Eroilor Aerului de Ziua Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene”, se mai arată pe reţeaua socială.

Acrobaţiile aeriene, marea pasiune a pilotului
Acrobaţiile aeriene, marea pasiune a pilotului

Un moment remarcabil, prin care şi-a arătat nobleţea sufletească, a fost în 2018, când i-a împlinit visul de a se afla iar la manşă unui as al aviaţiei de vânătoare din cel de-al Doilea Război Mondial, generalul Ion Dobran, care atunci avea 99 de ani, într-un zbor de la Bucureşti la aerodromul Băneşti”, încheie MApN.

Alături de echipa “Iacării Acrobaţi”
Alături de echipa “Iacării Acrobaţi”

Ancheta în cazul avionului de acrobaţie a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, fiind efectuată împreună cu poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net