Efectele grevelor! Se schimbă calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare: ce se întâmplă din toamnă

În contextul grevei generale, calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost schimbat, a anunțat, vineri, Ministerul Educației. Ordinul de ministru cu noile date a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost schimbat. Foto: Click.
Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost schimbat. Foto: Click.

  ”A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învăţământul primar 2023 - 2024. În perioada 3 - 18 mai au fost depuse şi validate cererile de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali”, a anunțat, astăzi (26 mai), Ministerul Educaţiei.

Așa cum prevedea calendarul iniţial, la 31 mai trebuia să aibă loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. Etapele pentru a doua sesiune de înscriere ar fi trebuit să înceapă în 5 iunie. Însă, în contextul grevei generale acesta a suferit modificări. Iată cum vor sta lucrurile după ce a fost modificat calendarul înscrierii la școală.

Prima etapă de înscriere: 29 mai - 6 iunie

În perioada 29 mai - 6 iunie 2023, vor avea loc: procesarea, la nivelul școlilor, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere; repartizarea, la şcoala de circumscripţie, a copiilor ai căror părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie şi nu au fost repartizaţi din lipsă de locuri şi care au exprimat această opţiune în cererea de înscriere; afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor şcolare a listei copiilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri libere.

A doua etapă de înscriere: 6-12 iunie

De asemenea, în perioada 6 - 12 iunie vor avea loc: depunerea, la unitatea de învăţământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinşi în etapa anterioară; validarea cererilor de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

Ce se va întâmpla între 13 și 19 iunie

Între 13-19 iunie vor avea loc: procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unităţii de învăţământ, în limita locurilor rămase libere; afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Când se rezolvă cererile copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo școală

Între 1 - 8 septembrie 2023, vor fi soluţionate, de către inspectoratele şcolare, cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Modificările au fost făcute în contextul grevei din Educaţie. 

  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net