Efectele grevelor! Se schimbă calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare: ce se întâmplă din toamnă

În contextul grevei generale, calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost schimbat, a anunțat, vineri, Ministerul Educației. Ordinul de ministru cu noile date a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost schimbat. Foto: Click.
Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare a fost schimbat. Foto: Click.

  ”A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului înscrierii în învăţământul primar 2023 - 2024. În perioada 3 - 18 mai au fost depuse şi validate cererile de înscriere de către părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali”, a anunțat, astăzi (26 mai), Ministerul Educaţiei.

Așa cum prevedea calendarul iniţial, la 31 mai trebuia să aibă loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. Etapele pentru a doua sesiune de înscriere ar fi trebuit să înceapă în 5 iunie. Însă, în contextul grevei generale acesta a suferit modificări. Iată cum vor sta lucrurile după ce a fost modificat calendarul înscrierii la școală.

Prima etapă de înscriere: 29 mai - 6 iunie

În perioada 29 mai - 6 iunie 2023, vor avea loc: procesarea, la nivelul școlilor, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere; repartizarea, la şcoala de circumscripţie, a copiilor ai căror părinţi/tutori legal instituiţi/reprezentanţi legali au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie şi nu au fost repartizaţi din lipsă de locuri şi care au exprimat această opţiune în cererea de înscriere; afişarea, în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratelor şcolare a listei copiilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri libere.

A doua etapă de înscriere: 6-12 iunie

De asemenea, în perioada 6 - 12 iunie vor avea loc: depunerea, la unitatea de învăţământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinşi în etapa anterioară; validarea cererilor de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor.

Ce se va întâmpla între 13 și 19 iunie

Între 13-19 iunie vor avea loc: procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unităţii de învăţământ, în limita locurilor rămase libere; afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Când se rezolvă cererile copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo școală

Între 1 - 8 septembrie 2023, vor fi soluţionate, de către inspectoratele şcolare, cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. Modificările au fost făcute în contextul grevei din Educaţie. 

  

image
image
image
image
image
image
timisoara jpg
calendar ortodox 2020 10 iunie sfantul mucenic timotei episcopul prusiei png
harry și meghan jpeg
shutterstock 529038052 jpg
stop children suicide 2780203 1280 jpg
Greva generala in invatamant 22 mai 2023  Foto Inquam Photos Octav Ganea (6) jpg