Elena Udrea mai stă încă o săptămână după gratii, în Bulgaria

Elena Udrea s-a prezentat, marți, 10 mai, în fața instanței din Sofia pentru a afla dacă va fi extrădată în România.

Elena Udrea a apărut zâmbitoare la tribunalul din Sofia. Foto: Captură Antena 3
Elena Udrea a apărut zâmbitoare la tribunalul din Sofia. Foto: Captură Antena 3

Udrea a vrut să lase impresia că este într-o formă bună, înainte de a apărea în fața magistraților bulgari. Aranjată și îmbrăcată la patru ace, cu o atitudine de divă, fosta şef de la Turism a privit zâmbitoare spre obiectivele camerelor.

A încercat să nu pară stresată

Nu a reușit, totuși, să își ascundă oboseala cauzată de stresul unei asemenea situații tensionate.

Citește și: De ce îi este cel mai mult frică Elenei Udrea în pușcărie. Boala de care suferă

Decizia magistraților din țara vecină nu a fost transmisă nici marţi, fiind emis un nou termen pentru data de 18 mai. Astfel, fostul ministru al turismului va mai petrece încă o săptămână, cel puțin, în spatele gratiilor arestului preventiv din Bulgaria.

Casă închiriată în Bulgaria pentru 7 ani

Avocații Elenei Udrea au încercat să înduplece judecătorul pentru a o lăsa să aștepte decizia sub control judiciar. Fără succes, însă, deși politicianul a închiriat o locuință în Sofia, pentru 7 ani de zile, doar pentru a demonstra că are unde să stea, pe termen lung, transmite Antena 3.

Citește și: Moment important pentru Elena Udrea. A depus contestație la decizia de extrădare în România

Probabil că refuzul a fost influențat și de faptul că Elena Udrea nu mai era de găsit de autoritățile din România, exact în ziua în care a primit pedeapsa de 6 ani cu executare în dosarul numit „Gala Bute”.

Prinsă în vama Kulata

Magistrații au dat-o în urmărire, la momentul respectiv, fostul ministru fiind prins în Bulgaria, la Kulata, în apropierea graniței cu Grecia, țară unde aceasta și-ar dori să obțină azil politic.

Prima instanță din Bulgaria a decis ca Elena Udrea să fie trimisă acasă pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare cu executare primiți în dosarul „Gala Bute”. Avocații acesteia au făcut apel, în prezent fiind așteptată decizia finală.

Îi este groază de penitenciarul Târgșor

Unul dintre motivele pentru care Udrea nu se grăbește să revină în România este faptul că sentința ar trebui ispășită în penitenciarul Târgșor, din județul Prahova. Aceasta nu este străină de pușcăria prahoveană, în care a mai stat închisă și unde, conform unor declarații,  i-ar fi fost amenințată viața.

Cu toate acestea, Click! a oferit detalii despre condițiile, oricum, speciale, pregătite Elenei Udrea, în penitenciarul Târgșor. Mai multe pe subiect puteți citi aici.

Udrea, parte în alt dosar

Problemele fostul ministru nu se opresc, însă, doar la pedeapsa din dosarul „Gala Bute”. Magistrații Curții de Apel București ar avea nevoie de o serie de documente oficiale care să ateste localizarea precisă a Elenei Udrea.

Astfel, aceasta ar putea fi citată și audiată prin videoconferință, dacă nu revine în țară între timp, într-un alt dosar ce are legătură cu Hidroelectrica.

Șpagă de 3,8 milioane de euro

În acest caz, conform Antena 3, Elena Udrea este acuzată că ar fi primit o șpagă de 3,8 milioane de euro,  pentru a asigura prosperitatea unui om de afaceri care ar fi urmat să continue anumite contracte cu Hidroelectrica.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net