Enel intenționează să plece din România. Cum vor fi afectați clienții

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a afirmat, marți, 22 noiembrie, că plecarea Enel din țara noastră nu ar trebui privită ca o tragedie, conform Adevărul.

Enel intenționează să plece din România
Enel intenționează să plece din România

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day, informează Agerpres. Conform preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, clienţii nu vor fi totuși afectaţi de această mutare.

Piaţa de energie trece printr-o perioadă dificilă. Este o criză care afectează şi companiile şi clienţii. Guvernul a luat măsuri, în decurs de un an au fost patru ordonanţe de urgenţă. Când e criză şi faci lucrurile în viteză, evident că nu totul iese perfect.

S-au adus tot felul de corecţii şi sunt convins că putem discuta alte măsuri de corecţie a cadrului legal şi de a asigura cât se poate predictibilitatea operatorilor.

Dar, din nou, e criză, nu ai cum să prevezi totul. Aceasta este provocarea momentului, să ajungem la o reglementare inteligentă în energie", a spus Chiriţoiu la conferinţa „Concurenţa în sectoare inovative", informează Agerpres.

Enel pleacă din România: „Se schimbă proprietarul, nu dispare compania”

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu a mai arătat că, pe partea de furnizare, concurenţa are o importanţă redusă în această perioadă de criză.

Enel era un operator în expansiune şi am apreciat poziţia lor în piaţă. Se schimbă proprietarul, nu dispare compania. Vă dau exemplul CEZ, care se numeşte în continuare CEZ, deşi proprietarul nu mai este compania din Cehia, ci un fond de investiţii australian localizat la Londra.

Dar clienţii au contract cu compania CEZ şi primesc serviciile CEZ. Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienţii. Ieşirea unei companii nu este o tragedie în sine, companiile vin şi ies.

Repet, la CEZ, schimbarea mi s-a părut că a decurs bine, nu am văzut nicio schimbare în piaţă. Nu văd de ce ieşirea Enel ar trebui privită altfel decât ieşirea CEZ", a precizat Chiriţoiu.

Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România

Activităţile din Europa se vor concentra pe Italia şi Spania, în condiţiile în care vom ieşi din România", a spus Alberto De Paoli, directorul financiar al companiei.

Enel nu va pleca doar din România. În America Latină, grupul intenţionează să se retragă din Peru şi Argentina, iar unele zone geografice, cum ar fi Australia şi Grecia, se aşteaptă să fie adăugate la modelul de administrare de tip Stewerdship, adică împreună cu un partener, scrie Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu gabi badalau png
Dan Negru, prezentoator Kanal D
andreea esca si alexandre eram jpg
Cozonac
actorii din wednesday, oripilati de mancarea romaneasca jpg
niculae si rodica badalau jpg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
Suporteri iranieni femei la partida Iran SUA la Cupa Mondială din Qatar FOTO AFP (1) jpg
Cameră de hotel - bagaj FOTO Shutterstock
image
image
image
image
index webp
brad impodobit jpg
cub cred în românia bran png
niculae si rodica badalau jpg
În Obor, lumea  cumpără orice, de  la mezeluri la brazi jpeg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători