Fetiță de 4 ani arsă într-un incendiu din Iași, moartă după trei săptămâni de spitalizare

Una dintre cele două fetiţe din comuna Trifeşti, salvată din casa în flăcări de un vecin până la sosirea pompierilor, a pierdut lupta cu viața. Micuţa de 4 ani a ajuns la spital pe 8 februarie cu arsuri grave, având de la bun început prognostic rezervat. 

Foto:ziaruldeiasi.ro
Foto:ziaruldeiasi.ro

După trei săptămâni de spitalizare, fetița de 4 ani scoasă din incendiul din Trifești, a decedat. Pe 8 februarie, casa în care se afla împreună cu celelalte două surori ale sale a luat foc. Micuța și sora ei în vârstă de 3 ani au fost scoase din foc de un vecin, care fusese alertat de copila cea mai mare, în vârstă de 11 ani, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Toate cele trei surori au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale. Cea de 11 ani, în grija căreia fuseseră lăsate celelalte două, a fost rănită ușor, având arsuri doar la nivelul feței, pe 2 la sută din suprafața corpului.

În schimb, fetele mai mici, care se dormeau în pătuțul de lângă sobă în momentul în care o sticlă de benzină a bubuit, au fost grav rănite. Acestea au fost duse la spital cu arsuri de gradul III pe o suprafață de 45 la sută, respectiv 60 la sută din corp.   

Fetele erau singure acasă

Cele trei fete se aflau singure acasă, în timp ce mama lor era plecată cu concubinul la Judecătoria Iaşi, unde aveau termen într-un proces.

„Ambele fetiţe prezentau la internare arsură de căi aeriene inferioare cu prognostic rezervat. Cealaltă fetiţă este ventilată mecanic, prognosticul este unul rezervat”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii. Fetiţele au fost aduse la spital cu arsuri pe faţă, mâini şi torace, iar mama lor s-a internat la ATI, urmând a fi alături de ele.

La momentul procedurii incendiului, reprezentanţii Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi au precizat că au iniţiat un program de consiliere în care să fie implicate fetele, beneficiara principală fiind fata de 11 ani, care a scăpat cu răni minore.  

Aceasta a fost cea care a ieşit din casă, a alertat un vecin, iar bărbatul a scos micuţele de 3 şi 4 ani din foc înainte de sosirea pompierilor. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net