Povestea fetelor salvate din foc, la Iași: Bunicul lor ceruse ordin de protecție împotriva iubitului mamei

Ultima actualizare:

Cele trei surori din Trifești, județul Iași care s-au trezit în casa plină de flăcări au o poveste de viață tristă. Bunicul lor matern ceruse un ordin de restricție împotriva concubinului mamei copilelor, pentru că acesta era violent. 

Casa care a luat foc cu cei trei copii înauntru. Foto: ziaruldeiasi.ro
Casa care a luat foc cu cei trei copii înauntru. Foto: ziaruldeiasi.ro

Două dintre fete, în vârstă de 3 și 4 anișori, duc o luptă pentru supraviețuire pe patul de spital, după ce au suferit arsuri pe jumătate din sprafața corpului. Miercuri dimineață, micuțele se aflau doar cu sora lor mai mare, în vârstă de 11 ani, când casa în care dormeau a luat foc.

Fata cea mai a alertat vecinii, iar cele două copile mici au fost scoase din incendiu de către un localnic. Ele au fost duse imediat la spital, iar medicii se luptă pentru viața lor.  

Bunicul fetelor ceruse ordin de protecție

Însă, în spatele acestui incendiului, se ascunde o poveste foarte tristă. În ziua când s-a petrecut nenorocirea, cele trei fetiţe erau singure acasă pentru că mama lor era plecată împreună cu concubinul său la Judecătoria Iaşi, unde acesta avea termen într-un proces. Mai exact, bunicul fetelor ceruse ordin de protecţie împotriva concubinului care ar fi agresat copiii şi care l-ar fi ameninţat inclusiv pe el în mai multe rânduri.

Cei doi plecaseră din Trifești în jurul orei 6.00, urmând ca, la ora 14.00, concubinul acesteia să fie prezent în faţa instanţei. Fetele de 3 și 4 ani fuseseră lăsate în grija celei în vârstă de 11 ani.

Cei trei copii, împreună cu mama şi concubinul ei, stăteau în casa bunicului, care s-a plâns în mai multe rânduri de agresivitatea concubinului. Rudele spun că bărbatul era, într-adevăr, mai agresiv, iar bunicul a mers inclusiv la Primărie, unde a cerut ajutor. Astfel, această familie ajunsese să fie monitorizată de autorități.

Ordinul de protecție, respins  

Viceprimarul comunei Trifești a declarat pentru ziaruldeiasi.ro că primăria făcuse cerere pentru ordin de protecţie. În procesul care a avut loc ieri, cererea bunicului a fost respinsă ca neîntemeiată. Potrivit avocatului, în solicitarea ordinului de protecție nu a fost menţionat nimic despre o agresiune împotriva copiilor, ci agresiunile ar fi avut loc doar între cei doi adulți: bunicul copilelor și concubinul mamei celor trei fete.

Cei trei copii au fost duşi la Spitalul de Copii "Sf. Maria" din Iaşi, fetiţele de 3 şi 4 ani având arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului. Fetele au arsuri pe faţă, mâini şi torace, iar medicii spun că prognosticul este unul rezervat. La spital a ajuns şi mama fetelor.

Bunica a vut să o ia în plasament pe fata cea mare

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Iaşi au spus că bunica din partea mamei chiar a cerut plasamentul pentru fata cea mare. În acest moment, autoritățile au demarat o anchetă şi verifică dacă se impune măsura de protecţie în familia extinsă sau la asistenţii maternali. De asemenea, cele trei minore vor fi conciliate psihologic.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net