Gabriela Firea, acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan: „Este un primar mincinos!” Ce dovezi are fostul edil?

Scandalul dintre Gabriela Firea și Nicușor Dan continuă, iar de această dată fostul edil al capitalei aduce în atenția alegătorilor și o serie de documente care ar confirma spusele sale. Astfel, se pare că Arena Națională a avut toate contractele de mentenanță necesară, în ciuda afirmațiilor făcute de fostul primar.

gabriela firea nicusor dan jpeg

Totul a pornit de la faptul că Nicușor Dan a anunțat că a semnat contractul pentru mentenanța acoperișului de pe Arena Națională, după ce vreme de 11 ani nu au existat specialiști care să se ocupe de celebrul stadion. În acest sens, Gabriela Firea a reacționat și a postat un mesaj extrem de dur pe rețelele de socializare.

Vezi și: Câți bucureșteni consumă droguri? Firea: «Cifrele sunt înspăimântătoare»

În cadrul postării, fostul edil spune despre actualul că este „incompetent” și „mincinos”, iar Nicușor Dan a reacționat recent, în urma acuzațiilor care i s-au adus.

Gabriela Firea: „Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul”

"Prezint aici dovezile că Nicușor Dan este un primar mincinos, incapabil să accepte adevărul, nu doar incompetent. Eu vin cu documente, Nicușor scrie metafore pe Facebook! Așa cum nu reușește să se țină de cuvânt în privința promisiunilor din campanie dar nici să continue lucruri începute de mine și de echipa mea, nu poate nici să recunoască situația de la Arena Națională de care este răspunzător în totalitate.

Citește și: De ce e vinovat Nicușor Dan pentru defecțiunile VAR de pe Arena Națională? Cine a montat sistemul

Am spus adevărul și vă prezint documentele pe care dl Dan se face că nu le cunoaște. Deși, detaliile de mai jos sunt și în celebrul raport al corpului de control pe care-l vântură același Nicușor Dan. Ori l-au mințit subordonații, ori nu a înțeles ce au scris acolo. Sau, cine știe? Nu vrea să se afle că falimentul în care a împins cu bună știință Compania Municipală Tehnologia Informației a dus la tot ce acuză chiar el acum.

Postez câteva capturi din acele documente, în care totul este foarte clar:

1. Arena Națională A AVUT MEREU contract de mentenanță pentru toate sistemele, inclusiv pentru acoperișul retractabil.

În acordul-cadru nr. 694/23.05.2018, semnat între Primăria Capitalei și asocierea a două companii municipale, a fost inclusă mentenanța preventivă pentru „sisteme electromecanice cu regim special”. Acoperișul retractabil al Arenei Naționale și video-cubul fac parte dintr-un astfel de ansamblu. Ele nu pot funcționa separat. Acordul și contractele subsecvente sunt publice.

2. Arena Națională A RĂMAS FĂRĂ MENTENANȚĂ la acoperișul retractabil când Nicușor Dan a FALIMENTAT și închis Compania Municipală Tehnologia Informației.

Această companie asigura mentenanța preventivă și a avut grijă ca acoperișul să funcționeze. Toate mecanismele defecte au fost înlocuite, iar achizițiile pot fi verificate pe SICAP! Compania Municipală a lucrat permanent cu reprezentantul producătorului.

3. Acoperișul NU ERA STRICAT în Decembrie 2020, când deja dl Dan era primar general, drept dovadă că a putut fi închis la solicitarea organizatorilor meciului FCSB-UTA. Dar a fost ținut închis patru zile la temperaturi scăzute, contrar indicațiilor producătorului, și s-a stricat când s-a încercat retragerea copertinei. Nimeni nu s-a opus atunci, niciun specialist din jurul lui Nicușor Dan! Defecțiunile provocate atunci sunt, de altfel, recunoscute și de reprezentantul producătorului, chemat să facă reparațiile.

4. În anul 2020, Primăria Capitalei a încercat contractarea unor servicii suplimentare de mentenanță corectivă pentru acoperișul retractabil. Licitația a fost anulată pentru că singura ofertă primită a fost considerată neconformă.

Domnule primar care ați distrus Capitala, ce mai aveți de zis? Tot vorbe goale pe Internet”, a scris Gabriela Firea, pe contul său de Facebook.

Nicușor Dan, replică dură pentru Gabriela Firea

Apoi, Nicușor Dan și-a cerut dreptul la replică și a continuat discuția despre acoperișul care a stârnit mari controverse între actualul și fostul primar. Printre precizările sale remarcăm faptul că firma în cauză, despre care vorbește Gabriela Firea, a fost adusă de ea și nu de Nicușor Dan, care nu s-ar fi încadrat cu licitația până la termenul limită la care lucrările ar fi trebuit să fie gata.

”1. Spune că în decembrie 2020 acţionarea defectuoasă a acoperişului a fost făcută de specialiştii aduşi de mine. Nu, erau specialiştii aduşi de ea în Compania Municipală Tehnologia Informaţiei, de care nu am putut scăpa decât după Euro 2020, căci nu mai aveam timp să relicităm toate contractele în curs până la Euro.

2. Spune că acea acţionare defectuoasă a stricat acoperişul. Nu, acoperişul era deja stricat şi specialiştii de la Compania Municipală l-au blocat acţionându-l deşi ştiau că este stricat.

3. Mai spune ca a avut contract de mentenanţă pentru acoperiş. Un astfel de contract nu exista”, a precizat și actualul edil, tot pe rețelele de socializare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net