Gestul care te umple de lacrimi! O bătrână de 91 de ani primește refugiați

Ultima actualizare:

Lumea întreagă este șocată de ceea ce se întâmplă, acum, în Ucraina, iar implicarea oamenilor arată că, încă, empatia și grija pentru ceilalți nu a dispărut. Așa cum în urmă cu doi ani, oamenii de rând se implicau să ajute cadrele medicale să lupte împotriva pandemiei, același lucru fac și acum, tot ei, oamenii simpli.

Gestul care te umple de lacrimi! O bătrână de 91 de ani primește refugiați
Gestul care te umple de lacrimi! O bătrână de 91 de ani primește refugiați

România s-a mobilizat pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Vedem pe rețelele sociale cum oamenii sar în ajutorul celor care vin de la o aruncătură de băț, din țara vecină, ce este bombardată de Rusia, țara în care a început războiul. Marile state privesc atent la ceea ce se întâmplă și aplică sancțiuni, însă sprijinul pentru ucrainieni vine și din partea cetățenilor.

Românii sunt solidari

Peste 19.000 de ucraineni au intrat pe teritoriul României, iar românii îi așteaptă pe refugiați cu tot ce este necesar. Mulți dintre ei le oferă chiar un loc unde să doarmă. România a declarat că este pregătită să primească 500.000 de refugiați.

Din cauza atacurilor venite din partea Rusiei, refugiații au intrat în țara noatră, pentru că și-au părăsit locuințele și au fugit în România, să scape de teroare.

Mulți dintre ucrainieni au plecat doar cu hainele de pe ei, lăsând totul în urmă. Tristețea se vede în ochii lor și povestesc cum toată munca de-o viață a rămas în război.

Gestul femeii din Iași ce a impresionat pe toată lumea

După ce situația în Ucraina s-a înrăutățit, iar cetațenii ucrainieni au luat cu asalt granițele României, speriați și îngrijorați pentru cei rămași în război, românii s-au mobilizat și le-au deschis ușile caselor, pentru a le oferi un loc unde să stea. Același lucru l-a făcut și o femeie, în vârstă de 91 de ani, din in Popricani, Iași. Aceasta a mai trăit un război, însă, nu se aștepta să se mai întâmple altul.

„Am 91 de ani. N-am crezut.Pe timpul războiului am fost şi noi duşi tocmai până la Sfânta Mare, aproape de Prut, încolo am fost duşi. Am stat de cum e timpul acum şi până toamna. Doi fraţi am, morţi în război. Tata a venit tot aşa, din război, şi a murit acasă.”, a povestit aceasta pentru observatornews.ro.

Femeia de 91 de ani a declarat că și ea îi va ajuta pe refugiații ucraineni. Aceasta mărturisește că tatăl ei a fost luat prizonier și știe prin ce durere trec ucrainenii si este dispusă să primească în casa ei mai mulți cetățeni din Ucraina, în special familii cu copii.

„Am o cameră separată acolo, v-o arăt puţin. Un acoperiş deasupra capului. Nu stau aici. Deci camera e cu baie, este cu pat, este cu baie”, arată localnica. Dar le va face loc chiar şi în casă, dacă este o familie numeroasă … Oricum, de când copiii au plecat, multe camere stau neocupate. „Aici e un dormitor. Aici poţi să foloseşti iar ca un dormitor şi ca o sufragerie. Atâta e cald. Până aici am centrală. Ar avea copiii cu ce să se joace, dacă sunt cu copil. Dacă au nevoie, şi haine am pentru copii mici, le dau, am lăzi, cutii întregi. Şi îi şi îmbrac”, a spus nora bătrânei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net