Grupul Julius Meinl a făcut cea mai mare investiție realizată pe Bulevardul Magheru în ultimii 5 ani

Grupul austriac House of Julius Meinl, un nume consacrat în industria cafelei și ciocolatei, se apropie de finalizarea achiziției hotelului Ambasador din centrul Capitalei. Această tranzacție complexă implică Julius Meinl în domeniul hotelier din București și se anunță a fi cea mai mare investiție realizată pe Bulevardul Magheru în ultimii cinci ani.

Grupul Julius Meinl a achiziționat un hotel din Centrul Bucureștiului. Foto: arhiva.
Grupul Julius Meinl a achiziționat un hotel din Centrul Bucureștiului. Foto: arhiva.

O investiție de anvergură în turismul bucureștean

Julius Meinl, cunoscut ca unul dintre cei mai mari producători de cafea premium din Europa Centrală și de Est, a pășit pe piața hotelieră în 2019 prin subsidiara sa Julius Meinl Living. Aceasta a devenit cunoscută prin deschiderea a două proprietăți notabile: The Julius din Praga, inaugurat în primăvara anului 2022, și Escala Hotel & Suites din Budapesta, care își menține activitatea sub această denumire până la finalizarea renovării. Cele două proprietăți totalizează 219 apartamente și o valoare de piață de peste 124 de milioane de euro.

Achiziția hotelului Ambasador se va realiza prin intermediul companiei cehești JM Innovative Living Management, afiliată grupului austriac. Investiția estimată pentru aducerea hotelului la standarde de 4-5 stele se ridică la 30-35 de milioane de euro. După finalizarea tranzacției, se va demara un proces amplu de renovare și rebranduire a hotelului, cu planuri de transformare într-o emblemă a turismului bucureștean.

Ambasador, un monument arhitectural cu istorie

Hotelul Ambasador, situat pe Bulevardul Magheru, reprezintă o bijuterie arhitecturală cu o istorie ce datează din anii '30, fiind proiectat de celebrul arhitect Arghir Culina. Complexitatea tranzacției a implicat atât persoane juridice, cât și moștenitorii arhitectului, întărind caracterul emblematic al acestui hotel.

Grupul Meinl urmărește să creeze un spațiu modern și elegant, menit să atragă atât turiști cât și localnici. Se așteaptă ca, după renovare, hotelul să devină un punct de reper în inima Bucureștiului, contribuind la diversificarea ofertei de cazare în capitala României.

Julius Meinl, prezență durabilă pe piața românească

Julius Meinl este un nume cunoscut în industria alimentară din România, având o prezență solidă încă din 1997. Deținând cele mai mari fabrici de ciocolată din țară, precum Kandia și Heidi, grupul Meinl a devenit liderul pieței de ciocolată din România.

Cu o istorie de peste 160 de ani, Julius Meinl este, de asemenea, recunoscut pentru cafeaua sa premium. Grupul Meinl a avut anterior o implicare în piața imobiliară românească prin Meinl European Land, deținător al centrului comercial Militari Shopping din București.

Investiția în hotelul Ambasador reflectă angajamentul grupului Meinl în dezvoltarea durabilă și diversificarea portofoliului său de afaceri în România. Achiziția confirmă poziția sa puternică în economia locală și susține creșterea sectorului turistic din București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
drum expres foto gds jpg
image
image
image
image
image
image
stefan zara sibiu candidat jpg
Mega Image   sancţionat cu  5,6 milioane € jpeg
metrou 58050000 1024x662 webp
drum expres craiova pitesti tronson 3   foto drdp craiova (5) jpeg
ceai de busuioc in ceasca transparenta jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
index webp
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net