Incendiu la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin. De la ce ar fi izbucnit focul

A fost panică, azi-noapte, la Spitalul de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Un incendiu a izbucnit între cele două clădiri ale unităţii medicale, după ce PFL-ul s-ar fi aprins din senin.

Saloanele pacienților erau pline de fum Foto: observatornews.ro
Saloanele pacienților erau pline de fum Foto: observatornews.ro

De la ce ar fi pornit focul 

Autoritățile au fost în alertă, noaptea trecută, la Drobeta Turnu Severin. S-a dat alarma despre existența unui incendiu la spitalul județean, scrie Antena3 CNN.ro. Pompierii au găsit fum, care se manifesta la pereții a două clădiri: imobilul existent, vechi și cel nou construit, unitatea sanitară fiind în reabilitare.

Detașamentul Drobeta a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă. Nu a fost nevoie de evacuarea unor persoane. „Cel mai probabil, cauza incendiului este un scurtcircuit. Spitalul județean se află în administrarea Consiliului Județean Mehedinți", a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliul Județean Mehedinți. Focul ar fi pornit din cauza unor lucrări de reabilitare. Incidentul s-a produs la doar o zi de la vizita ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila. 

Incendiu devastator, 4 oameni au murit 

Recent, 4 oameni au murit și peste 200 de persoane au fost evacuate după ce un incendiu devastator a izbucnit în apropierea morgii spitalului San Giovanni Evangelista din suburbia romană Tivoli. Incendiul a izbucnit la subsol, unde se afla morga și s-a răspândit rapid în zona unității de primiri urgențe de la etajul de deasupra. Procuratura din Tivoli a deschis o anchetă, iar asupra persoanelor decedate se vor efectua autopsii pentru a se stabili cauza morţii.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

După doi ani de la izbucnirea incendiului la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia 7 persoane și-au pierdut viața, analiza Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră si Protecție Antiexplozivă - INSEMEX arăta, recent, cum s-a produs tragedia. 

Vinovatul principal este spitalul. Lipsa aerisirii spațiilor din saloane, cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen, plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan. Aș adăuga aici și o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensivă și să observe cum, efectiv, pacientul lua foc în pat.

Ne amintim că șapte persoane au murit într-un incendiu izbucnit pe 10 octombrie 2021 la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net