Închisoare pe viață pentru o româncă din Italia. Margareta Buffa și-a ucis o prietenă din copilărie, tot româncă

E definitiv! Românca Margareta Buffa (30 de ani) își va petrece toată viața în spatele gratiilor, după ce magistrații italieni au găsit-o vinovată că și-a torturat și ucis prietena, tot româncă. Femeia a comis atrocitățile împreună cu iubitul său, italianul Carmelo Bonetta. Acesta are de executat 30 de ani de închisoare. 

Nicolaeta (stânga) a fost ucisă de Margareta (dreapta) și iubitul ei italian  FOTO: trapani.gds.it
Nicolaeta (stânga) a fost ucisă de Margareta (dreapta) și iubitul ei italian FOTO: trapani.gds.it

Margareta și victima sa, Nicoleta Indelicato (25 de ani), şi ea adoptată de o familie italiană, s-au cunoscut în copilărie şi au devenit prietene bune, însă amiciția le-a  pusă greu la încercare de o relație amoroasă între Nicoleta și iubitul Margaretei, italianul Bonetta, scrie adevarul.ro.  

Cum s-a petrecut crima

Cele două obişnuiau să iasă împreună. Le lega şi faptul că ambele aveau origini româneşti şi au fost înfiate din copilărie de două familii din Sicilia. În ziua crimei, 16 martie 2019, Nicoleta a fost invitată de prietena ei să iasă în oraş, după cum le-a spus părinţilor săi adoptivi. Însă, a doua zi, trupul ei a fost găsit fără viaţă, incendiat pe un câmp de lângă localitatea Marsala.  

Fata a fost înjunghiată de cel puţin 12 ori înainte de a fi incendiată. Criminaliștii au stabilit că lama cuţitului i-ar fi străpuns un plămân, iar rănile adânci au făcut-o să piardă mult sânge. Agresorii au dat dovadă de un sadism ieşit din comun: au bătut-o şi au rănit-o grav, apoi au ars-o cu ţigara, distrându-se de suferinţa ei. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, au stropit-o cu benzină şi i-au dat foc de vie. Așa relevă din rezultatele autopsiei.

Cauze posibile ale crimei

Ucigaşii Nicoletei au fost prinşi de poliţişti pe 20 martie 2019 şi arestaţi. La șapte luni distanță, a demarat și procesul în care cei doi au fost acuzaţi de crimă cu premeditare. Anchetatorii au obţinut şi o înregistrare în care se aude foarte clar vocea Margaretei în timp ce-i spune iubitului său să facă în aşa fel încât trupul victimei să nu poată fi găsit.

Deși inițial s-a speculat că gelozia a împins-o pe Margareta să comită asemenea atrocități, nu este însă foarte clar care a fost motivul. Unul dintre prietenii victimei, martor în cadrul procesului, susține că Nicoleta obişnuia să le dea bani Margaretei şi iubitului acesteia, fără ca sumele să-i fie restituite. Însă, sătulă de acest lucru, victima ar fi refuzat să le mai dea bani, iar acest lucru ar fi contat decisiv.

Presa italiană a amai adus în prim plan și o a treia varianță: Nicoleta ar fi putut să fie victima unui ritual satanic, acest lucru explicând, cel puţin parţial, cruzimea cu care ea fost ucisă. Totuşi, anchetatorii au infirmat această ultimă variantă.

Pedepsele celor doi criminali

Procesul a început în 21 octombrie 2019, în Italia, şi a fost finalizat zilele trecute. Anterior, Curtea Supremă o condamnase pe Margareta la închisoare pe viaţă, iar pe Carmelo Bonetta la 30 de ani de închisoare. Deciziile Curţii Supreme au fost confirmate de Curtea de Apel de la Palermo, după ce românca făcuse recurs.

Dacă Margareta nu și-a recunoscut niciodată vina, iubitul ei ar fi ales procedura scurtată, motiv pentru care judecătorii au dat dovadă de indulgenţă în cazul său. Margareta Buffa îşi va efectua pedeapsa în închisoarea din Agrigento, în timp ce partenerul său îşi va petrece următorii 30 de ani după gratii, la penitenciarul Pagliarelli din Palermo.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net