Întârzieri în distribuirea tichetelor educaționale în valoare de 500 de lei. Peste 500.000 de părinți le așteaptă încă din octombrie

Ministerul Fondurilor Europene a finalizat redactarea procedurii pentru distribuirea tichetelor educaționale în valoare de 500 de lei de elev (care se încadrează în acest program), însă întârzierile în procesul de distribuție au generat frustrare și neliniște printre părinți și cadrele didactice. Peste 500.000 de părinți așteaptă de la începutul lunii octombrie să primească aceste tichete, care ar trebui să permită achiziționarea de rechizite și haine pentru elevi.

Bani. Foto: arhiva.
Bani. Foto: arhiva.

Probleme în procesul de distribuție

Termenul de distribuire a tichetelor, stabilit de Ministerul Educației și Ministerul Fondurilor Europene, a fost fixat la 5 zile lucrătoare de la primirea acestora de către școli de la inspectoratele școlare. Cu toate acestea, întârzierea a apărut din cauza procedurilor pe care Ministerul Fondurilor Europene a trebuit să le redacteze, întârzieri care au afectat și distribuția către școli.

Probleme raportate de școli

Miercuri, 10 ianuarie, reprezentanții mai multor școli din județele Brașov, Constanța, Suceava, Ilfov și Giurgiu au semnalat că inspectoratele școlare județene nu le-au informat sau chemat pentru a ridica tichetele. Acest fapt a generat confuzie și blocaje în distribuția tichetelor către părinți.

Lipsa cardurilor și a procedurilor

În ciuda faptului că tichetele au ajuns în posesia inspectoratelor școlare, nu toate școlile le-au ridicat, iar cele care le-au ridicat nu au primit procedura de distribuire către părinți. Situația a fost confirmată de reprezentanții mai multor școli, care au declarat că așteaptă indicațiile de la inspectorate.

Consecințe asupra părinților și elevilor

Cu tichetele educaționale încă nedistribuite, peste 500.000 de părinți și elevi se confruntă cu incertitudinea privind achiziționarea de rechizite și haine necesare în contextul școlar. Întârzierile pot avea un impact asupra pregătirii elevilor și pot genera disconfort în rândul familiilor aflate în așteptare.

Este esențial ca autoritățile implicate să gestioneze rapid și eficient distribuirea tichetelor educaționale pentru a evita impactul negativ asupra educației și vieții elevilor și părinților. Transparentizarea procesului și comunicarea clară cu școlile și părinții ar trebui să fie prioritare pentru a rezolva această situație critică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net