Locul macabru din România unde se sinucid cei mai mulți oameni. De ce are un asemenea impact negativ

Ultima actualizare:

Sinuciderea, o acțiune înfricoșătoare și tragică, devine adesea ultima cale aleasă de cei care se confruntă cu dificultăți în viață.

Fostul hotel Intercontinental este preferat de sinucigași / foto: booking.com
Fostul hotel Intercontinental este preferat de sinucigași / foto: booking.com

Fenomenul acesta cuprinde întreaga planetă, iar un exemplu îngrijorător îl reprezintă Statele Unite ale Americii, unde mulți indivizi aleg să-și pună capăt zilelor, aruncându-se de pe celebrul pod Golden Gate din San Francisco.

Din 1937 și până în prezent, peste 1.600 de oameni au ales această cale tragică. Ca răspuns la această problemă gravă, autoritățile locale au intervenit prin instalarea unei plase de siguranță în jurul podului, cerință susținută de societatea civilă timp de peste 60 de ani.

În București, locul unde se desfășoară cel mai frecvent astfel de tragedii pare a fi hotelul Intercontinental. Motivele pentru această alegere nu sunt cunoscute în totalitate, dar locul pare să fie asociat cu o anumită blestemare. De-a lungul timpului, mulți cetățeni străini s-au numărat printre cei care au ales să-și încheie viața prin săritul de pe acest edificiu înalt și impunător.

Clădirile înalte oferă certitudine asupra actului sinuciderii

Psihologic vorbind, clădirile înalte par să ofere un sentiment de certitudine asupra succesului actului sinucigaș. Înălțimea acestora intensifică emoțiile asociate cu acest gest, creând o iluzie de „măreție” care sporește șansele de reușită și accelerează însuși actul suicidar.

Hotelul Intercontinental (care acum se numește Grand Hotel) este preferat de cei care se confruntă cu gânduri negre din mai multe motive: înălțimea sa, accesibilitatea și locația centrală în București. Acest fapt a fost explicat de psihologul Cezar Cioc de la Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Potențialului Uman.

„Cădirile înalte şi impozante reprezintă în mintea prezumtivului sinucigaş siguranţa reuşitei actului suicidar. Înălţimea clădirii este asociată cu intensitatea emoţională a încercării sale. Se creează ideea de «mare» în mintea lui, crescând pe de-o parte probabilitatea reuşitei, iar pe de altă parte rapiditatea actului în sine.

Faptul că acest hotel este folosit pentru asemenea gesturi se explică atât prin înălţimea lui, cât şi prin accesibilitate. E ultracentral, iar cei care vin din afara oraşului cu gânduri negre nu se duc la periferia Bucureştiului”, a explicat psihologul Cezar Cioc, pentru Click!. 

Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății sunt îngrijorătoare, arătând că în fiecare zi, la nivel global, 800.000 de persoane își pun capăt vieții, ceea ce înseamnă că aproximativ o persoană se sinucide la fiecare 40 de secunde. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
foto3 padina pestera jpg
house 7124141 1280 jpg
vegetable 740446 1280 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Inteligenta articifiala va detecta semnele de Alzheimer  Sursa foto Pixabay jpg
muscate jpg
avion klm profimedia jpg
summer 904882 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net