Mama lui Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă

Miruna Pascu, mama şoferului de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, a decis definitiv, vineri, Curtea de Apel Bucureşti.

Decizie definitivă în cazul Mirunei Pascu, mama lui Vlad Pascu Foto: Inquam Photos
Decizie definitivă în cazul Mirunei Pascu, mama lui Vlad Pascu Foto: Inquam Photos

Miruna Pascu rămâne în arest preventiv. Pe 9 octombrie, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca Miruna Pascu să fie eliberată din arest şi plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, însă procurorii au făcut contestaţie, admisă vineri de Curtea de Apel Bucureşti, scrie Observatornews.ro.

Ce se arată în lege 

În baza art. 425 (1) alin.7 pct. 2 lit.a Cpp rap. la art. 205 Cpp admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Structura Centrală împotriva încheierii din data de 09.10.2023 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi rejudecând: Înlătură dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar faţă de inculpata Pascu Miruna.

În baza art. 348 alin.2 Cpp rap. la art. 207 alin.4 Cpp, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpata Pascu Miruna, măsură pe care o menţine. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu sunt contrare prezentei hotărâri. Definitivă", se arată în decizia CAB.

Miruna Pascu și-a recunoscut greșeala 

Miruna Pascu a plâns, astăzi, în fața completului de la Curtea de Apel, și-a recunoscut greșeala și a spus că tot ce și-a dorit a fost să îl scape pe fiul său. Le-a spus judecătorilor că ea nu este un om fără discernământ, așa cum a fost prezentată în spațiul public, și că a făcut tot ce i-a stat în putință în calitate de mamă, fără să se gândească la consecințe. Ea i-a rugat pe judecători să mențină decizia Tribunalului București, cea de o plasa sub măsura controlului judiciar.

Vlad Pascu rămâne în închisoare 

Magistraţii au decis, ieri, că Vlad Pascu va rămâne după gratii. El a cerut să fie judecat în arest la domiciliu pe motiv că are nevoie de un tratament medical pe care nu îl poate lua în arest. 

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

Cum s-a întâmplat tragicul accident 

Accidentul din 18 august, când Vlad Pascu a omorât cu mașina doi studenți de 21 și 22 de ani, a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul în care a ucis doi studenți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net