Mare atenție! Toți românii care stau la curte și au câini trebuie să respecte această lege. Se dau amenzi uriașe

Ultima actualizare:

În România, toți proprietarii de case care stau la curte trebuie să respecte o legislație specifică privind amplasarea cotețului câinelui în curte. Ignorarea acestei reguli poate atrage amenzi considerabile și poate provoca conflicte cu vecinii.

Curte. Foto: arhiva.
Curte. Foto: arhiva.

Distanța legală de amplasare a cotețului de câine

Conform legislației în vigoare, cotețul câinelui nu poate fi amplasat oricum în curte. Este esențial să fie respectată o distanță minimă față de gardul vecinului. Nerespectarea acestei distanțe poate duce la sancțiuni financiare semnificative, dar și la tensiuni inutile între vecini.

Legea prevede că distanța minimă între cotețul câinelui și gardul vecinului trebuie să fie de cel puțin 60 de centimetri. Această prevedere este stipulată în articolul 612 din Codul Civil. Orice derogare de la această distanță poate fi convenită doar prin acord mutual, în prezența unui notar, asigurându-se astfel că nu se încalcă nicio lege.

Importanța respectării legii

Nerespectarea acestei reguli poate atrage amenzi de peste 500 de lei. Însă, pe lângă aspectul financiar, respectarea acestei distanțe este crucială pentru a evita disputele cu vecinii, care pot fi deranjați de zgomotul și mirosul provenite de la cotețul câinelui.

Un exemplu clar a fost discutat pe un forum de specialitate, avocatnet.ro, unde un utilizator și-a exprimat îngrijorarea legată de intenția vecinului său de a amplasa cotețul câinelui la doar 60 cm de gardul comun. Utilizatorul a subliniat că acest lucru ar putea afecta calitatea aerului din locuința sa, mai ales că geamurile bucătăriei și sufrageriei se deschid în acea direcție.

Consultarea Legii și acordul mutual

Articolul 612 din Codul Civil menționează că orice derogare de la distanța minimă stabilită poate fi convenită între părți, cu condiția ca acest acord să fie exprimat în fața unui notar. Această măsură asigură că ambele părți sunt conștiente și de acord cu amplasarea cotețului câinelui, prevenind astfel conflictele legale și personale.

Respectarea distanței legale pentru amplasarea cotețului câinelui în curte este esențială pentru a evita amenzi și pentru a menține o relație armonioasă cu vecinii. Proprietarii de case trebuie să fie conștienți de aceste reguli și să ia măsurile necesare pentru a se conforma legislației. Prin respectarea acestei distanțe minime și, dacă este necesar, prin obținerea unui acord mutual notarial, se pot evita multe probleme și neplăceri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
la calculator evaluare de acasa   foto pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net