Mărturiile revoltătoare ale unor șoferi români care au tranzitat Ucraina: Șpăgi la frontiera ucrainiană

#Război Ucraina-Rusia

Șoferii români de camioane care au tranzitat Ucraina în ultimele zile povestesc ce situații incredibile au văzut la granița vecinilor greu încercați de război. Ca să le permită să iasă din Ucraina, polițiștii de frontieră le cer bani refugiaților. 

refugiati vama siret foto INQUAM 4 jpg

Ajutați de alte popoare solidare cu suferința lor, refugiații ucrainieni sunt jecmăniți chiar de unii semeni de-ai lor. Şoferii români de TIR-uri au văzut cum refugiații trebuie să plătească anumite sume de bani către poliţiştii de frontieră ucrainieni pentru a putea intra în România.

Cea mai mică „taxă” este de 150 de euro pentru familia care are un copil, urmează apoi familiile cu doi copii - 350 de euro, iar cei care nu vor să mai aștepte în graniță plusează la 500 de euro. Se pare că și tinerii ucrainieni peste 18 ani pot ieși din țară.

Șoferii unei firme de transport din Iași povestesc cum familiile care au un astfel de membru trebuie să dea 2.000 de euro drept şpagă, dacă vor să iasă din ţară, pentru că respectivul iese ilegal. Tot 2.000 de euro se percepe şi pentru un bărbat, deoarece cei între 18 şi 60 de ani nu au voie să iasă din ţară, fiind decretată legea marţială, scrie ziaruldeiași.ro.

Refugiații care nu plătesc sunt lăsați să aștepte zile în șir

Șocant este că cei care nu au bani sunt lăsați să aştepte zile la rând, indiferent dacă au sau nu copii. Șoferii povestesc cum în Vama cernăuți au găsit o femeie cu doi copii, în vârstă de 2 ani și, respective 4 ani, care stăteau acolo de mai multe zile, în frig.

„Până nu au găsit suma de 350 de euro, poliţiştii nu le-au dat voie să iasă din ţară. Vameşii români le dau drumul rapid să intre în ţară. Le fac un control sumar şi apoi le dau drumul. Copilul de doi ani a fost luat de şoferii noştri români. L-au băgat într-o cabină pentru a-l încălzi… Copilul nu mai mişca, era în şoc hipotermic. Abia după două ore, copilul a început să se mişte. Cel de patru ani era mai bine, deşi era şi el îngheţat de frig, abia vorbea”, a povestit unul dintre transportatori.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net