Klaus Iohannis, promisiuni în discursul de Ziua Marinei: «Nu ne vom opri aici»!

Klaus Iohannis a participat la festivitățile organizate cu ocazia Zilei Marinei în Constanța. Președintele a vorbit despre dotările forței navale și a subliniat că, până anul viitor, bugetul alocat apărării va crește. 

image
Klaus Iohannis nu a mai făcut o gafă vestimentară, spre deosebire de anul trecut

Aflat în portul din Constanța pentru a participa la dfestivitățile de Ziua Marinei, Klaus Iohannis a ținut un discurs despre dotările armatei române și a subliniat faptul că anul viitor va fi alocat 2, 5 la sută din PIB pentru apărarea țării, nu 2 la sută, așa cum se întâmplă în prezent. Klaus Iohannis a vorbit și despre importanța geopolitică pe care o are Marea Neagră și a menționat ca NATO consideră acest spațiu un element-cheie. 

image
Klaus Iohannis a susținut un discurs

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj pentru aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană 

  „Ne aflăm pe ţărmul Mării Negre la câteva sute de kilometri de războiul nedrept şi brutal, declanşat de Rusia împotriva Ucrainei”, a precizat Klaus Iohannis  fiind subliniat faptul că  regiunea Mării Negre a fost recunoscută de interes major. 

  „Marea Neagră e considerată azi o zonă de interes strategic pentru NATO. O demonstrează nu numai vizibilitatea fără precedent a regiunii, ci şi prezenţa trupelor. (...) Ţara noastră a devenit un simbol al unităţii, solidarităţii şi coeziunii”, a completat şeful statului, conform Adevărul. 

  „Profit de această ocazie pentru a aprecia din nou prezenţa militarilor străini pe teritoriul României. Găzduim o largă paletă de trupe NATO, având Franţa ca naţiune cadru (...) Nu ne vom opri aici: vom pune în practică deciziile adoptate la Madrid şi împreună cu aliaţii vom consolida structura NATO de descurajare, în condiţiile în care Rusia a fost desemnată cea mai mare ameninţare a păcii mondiale”, a afirmat Iohannis.

Vezi și: Festivități cu incidente. Un militar a leșinat la parada de Ziua Marinei 

Anul trecut, vestimentația pe care a ales-o Klaus Iohannis pentru Ziua Marinei s devenit ținta glumelor. Președintele îmbrăcase un costum de un alb imaculat, iar mulți l-au asemînat cu un ospătar. De data aceasta, Klaus Iohannis a învățat din greșeala făcută și a mers la sigur, așa cum se spune. Șeful statului a purtat luni, 15 august, un costum simplu, albastru, renunțând la alb. 

Sursă: Facebook Klaus Iohannis

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
Liz Truss FOTO Getty Images
zimbru foto tvr
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg