Meteorologii sunt îngrijorați! Un nou ciclon mediteranean ar putea lovi România

În ciuda faptului că temperaturile din termometre sunt unele plăcute, vremea rămâne una extrem de instabilă în mai multe părți din țară. Un ciclon puternic a provocat daune însemnate în județul Timiș, iar mai multe zone din România sunt sub cod galben.

Furtunile au fost devastatoare în mai multe părți din țară / FOTO: Shutterstock
Furtunile au fost devastatoare în mai multe părți din țară / FOTO: Shutterstock

Deși temperatura din termometre este una plăcută pentru această perioadă a anului, asta nu înseamnă deloc că avem parte de o vreme tocmai ideală. Furtunile vin cu efecte devastatoare asupra mai multor zone din țară, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de vreme rea, valabil în aproape jumătate din teritoriul țării. Potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, experții au avertizat că va ploua în doar 2 ore cât pentru 2 luni.

Pe lângă riscul ridicat de inundații, unele efecte ale vremii proaste deja au apărut! Ploile puternice, vântul, cât și grindina, nu au întârziat deloc în România, făcând prăpăd în mai multe județe. În Timiș, în doar 20 de minute, ploaia a făcut ravagii, iar mai multe străzi și bulevarde din Timișoara au fost inundate. Multe mașini au rămas blocate, furtuna fiind deja comparată cu un uragan.

Din nefericire, acesta a fost doar începutul, când vine vorba despre daunele provocate de vremea instabilă.

Subsolul unui spital important a fost inundat

Probabil că nu va surprinde pe nimeni să afle că județul Timiș s-a aflat sub o avertizare de cod roșu de vreme rea, în timp ce aceste fenomene făceau ravagii. Nici chiar subsolul unuia dintre cele mai importante spitale din Timișoara, cel de Boli Infecțioase, nu a scăpat de furia fenomenelor meteo. Subsolul instituției a fost inundat, iar angajații au făcut tot posibilul pentru a ține nivelul apei sub control, până au venit pompierii.

Pe lângă codul roșu din Timiș, alte județe din țara noastră au primit de la specialiști avertizări de cod portocaliu. În acest timp, codul galben de vreme rea a rămas în vigoare la ora 10, iar zone extinse din România au fost lovite de furtuni violente. În județul Sibiu, daunele provocate de grindină au fost extrem de extinse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net