Noua taxă introdusă de autorități. Prețul biletelor pentru evenimentele de pe litoral se poate dubla

Vești proaste pentru cei care merg pe litoral pentru a se putea bucura de diversele evenimente organizate la malul mării. Prețul biletelor pentru acestea s-ar putea scumpi considerabil, iar motivul este o nouă taxă percepută de Apele Române. Mai precis, organizatorii vor fi nevoiți să plătească sume considerabile pentru ca evenimentele să aibă loc chiar pe malul mării.

Nouă taxă pentru evenimentele de pe plajă
Nouă taxă pentru evenimentele de pe plajă

Organizatorii de evenimente vor fi nevoiți să scoată bani serioși din buzunar, dacă vor dori să poată aduce publicul chiar pe malul mării. O nouă taxă percepută de către Apele Române poate schimba complet prețurile pentru biletele la festivalurile de pe litoral, iar experții deja avertizează că turiștii vor fi cei mai afectați de această nouă taxă.

Încă de anul trecut, organizatorii de evenimente erau nevoiți să plătească o taxă pentru festivalurile de pe plajă, însă aceasta avea o valoare unică, de numai 500 de lei. De acum încolo, se pare că această taxă va urma să fie calculată în funcție de suprafața de nisip pe care se desfășoară evenimentul, cât și în funcție de durata acestuia, cât și de cât vor dura conertele, în sine. Acum, taxa poate ajunge la sume amețitoare, chiar și de 100.000 de euro.

O nouă taxă pune în pericol evenimentele pe plajă

Din păcate, această nouă taxă pune în pericol continuarea oricăror evenimente cu intrare liberă. Cei de la Apele Române motivează introducerea acestei taxe prin faptul că este nevoie de aceste sume de bani pentru a reface plajele, după ce se termină evenimentele. Cu toate acestea, ei recunosc că taxa este una ridicată.

Pe data de 1 mai urmează să înceapă un eveniment de muzică electronică, în nordul litoralului. Organizatorii evenimentului deja au plătit taxele necesare, care au ajuns la valori de zeci de mii de euro. Cu toate acestea, ei sunt deciși să atace în instanță noua taxă impusă de către autorități, după ce se va finaliza evenimentul. Turiștii vor fi extrem de afectați de noua taxă, având în vedere că prețul biletelor va urma să crească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net