Scandalos! O primărie din Vâlcea vinde microbuzele elevilor că să plătească lăutari

Ultima actualizare:

Primarul localității vâlcene Sutești umblă „cu lăutarii după el”! Nu în semn de voie bună și prosperitate, ci, prin instanță.

Copiii din Sutești vor merge pe jos la școală, microbuzele școlii având, acum, altă destinație
Copiii din Sutești vor merge pe jos la școală, microbuzele școlii având, acum, altă destinație

Prin 2013, primăria Sutești a organizat un eveniment memorabil, cu ocazia zilei comunei. Cine putea să uite veselia și muzica petrecerii de la sărbătoarea comunității vâlcene? Cu siguranță nu artiștii invitați să cânte, cărora administrația locală, de la acea vreme, nu le-a achitat onorariul la timp.

Citește și: Johnny Depp, apărat de Caliu de la Clejani, în scandalul cu Amber Heard

Cert este că la petrecerea organizată în localitatea vâlceană, printre artiștii invitați să întrețină atmosfera scuteștenilor s-a numărat și o formație din Satu Mare, căreia primăria a omis să îi achite angajamentele contractuale.

PESTE 500.000 DE LEI DATORAȚI

Membrii formației au așteptat, au întrebat, apoi s-au judecat. Artiștii au acționat în instanță primăria datoare, iar decizia magistraților a fost evidentă.

Datoria unității administrativ teritoriale față de muzicanții din Satu Mare se ridică la 520.000 de lei.

Primarul localităţii, Alin Dumbravă, a precizat că datoria iniţială către trupa de lăutari era de 25.000 de lei și a ajuns, în prezent, la 520.000 de lei, deoarece au fost prevăzute penalităţi foarte mari în contract, în caz de neachitare, conform portalului administratia.ro

Edilul a mai specificat că, în 2013, responsabilă de întreaga situație era o altă administrație locală.

Citește și: Micutzu, manele şi înjurături pe scena Filarmonicii Banatului, unde Jador a fost interzis

Primarul ridică, acum, din umeri, justificând că nu dispune de acești bani. S-a încercat, chiar, și un compromis. Primăria a propus plata eșalonată a datoriei, în rate.

Cum situația nu a fost rezolvată de nouă ani, membrii formației au refuzat categoric varianta propusă și au cerut toți banii grămadă. A intrat „în scenă” executorul judecătoresc, nevoit să evalueze bunurile valorificabile ale primăriei, pentru a-i despăgubi pe lăutari.

140 de elevi vor merge pe jos la școală

Printre bunuri se numără și autobuzele școlii din localitate, utilizate pentru transportul elevilor. Așa s-a ajuns ca pentru o petrecere cu lăutari, cei 140 de elevi din comună să fie nevoiți să meargă pe jos la școală.

Părinții acestora nu au rămas nepăsători și deja iau în calcul mutarea copiilor la alte școli, în semn de protest față de situația creată de primăria localității.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net