Orașul unde românii s-au înghesuit să muncească în ultimul an! Ce au ales în afară de București și Cluj

Ultima actualizare:

Datele Institutului Național de Statistică indică faptul că, pe lângă București și Cluj, un alt oraș a reușit să recruteze un număr mare de angajați în decursul ultimului an de zile.

Orașul unde românii s-au înghesuit să munească în ultimul an!
Orașul unde românii s-au înghesuit să munească în ultimul an!

Concret, vorbim de perioada aprilie 2021 - aprilie 2022. Conform statisticii celor de INS, Capitala se apropie de 1,1 milioane de salariați, iar Clujul are 270 de mii de angajați. 

În perioada menționață, Bucureşti - Ilfov a avut o creştere de 27.422 de per­soane, în timp ce 6.700 de oameni noi au ales să muncească în Cluj. 

Vezi și: De ce salariu ai nevoie ca să trăiești decent? Ciolacu, răspuns surprinzător

„Bucureştiul, dar şi judeţele Cluj sau Timişoara sunt cele mai dinamice şi cele mai mari pieţe ale muncii din România, deşi vorbim de dimensiuni total diferite. În Bucureşti sunt circa 1 milion de salariaţi, în timp de Cluj şi Timiş au circa 240.000 de salariaţi, adică de patru ori mai puţin.

Ritmurile de creştere a numărului de salariaţi sunt relativ similare, între 2,4% şi 2,8%. Dintre cele trei zone menţionate, Clujul este cel mai alert, urmat de Bucureşti şi apoi Timiş“, spune Raluca Pârvu, business manager al BPI România, conform Ziarul Financiar.

În București lucrează peste 1 milion de oameni. Ce alt oraș preferă românii?

Pe lângă liderii obișnuiți ai clasamentului s-a regăsit un alt oraș important din țară. Conform cifrelor de la Institutul Național de Statistică, după Cluj și București, podiumul este încheiat de Timișoara.

Citește și: Veste bună pentru economiile românilor! Ce bănci au majorat dobânzile pentru depozitele în lei

De altfel, județul Timiș a simțit o creștere cu 5.582 de persoane în perioada aprilie 2021 - aprilie 2022. Astfel, acest județ a ajuns la un total de 260.000 de angajați, cu doar 10.000 mai puțin decât Cluj.

Poate te interesează: Sistem nou de taxare a salariilor bugetarilor, din România, în lucru

La polul opus al recrutărilor se află județele Maramureș și Mehedinți, care au crescut cu aproximativ 1.000 de oameni în perioada menționată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net